Thaifrikadeller med nudelsalat
45 min
•
Eksotiske fiskefrikadeller med smag af de skønne krydderier, vi kender fra det thailandske køkken: Ingefær, chili, koriander, hvidløg og lime - det er godt. De serveres her med en frisk og knasende nudelsalat, chilisauce og limebåde, der er med til gøre det friske og spicy udtryk i retten endnu mere markant. Dagen derpå fungerer thaifrikadellerne også rigtig godt til det kolde frokostbord eller som tilbehør i madpakken.
Ingredienser
Thaifrikadeller
300 g
Frisk torskefilet eller filet af fladfisk - uden skind og ben
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Kartoffelmel
|
|
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
2 spsk
Finthakket frisk koriander
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
100 g
Pillede, kogte rejer
|
|
25 g
Smør
|
Nudelsalat
250 g
Brede tørrede ægnudler
|
|
---|---|
2 liter
Vand
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
2 spsk
Fiskesauce
|
|
1½ spsk
Sesamolie eller en neutral olie
|
|
2
Gulerødder i halve skrå skiver (ca. 200 g)
|
|
½
Agurk i stave (ca. 200 g)
|
|
¼
Ananas i små tern (ca. 200 g)
|
Pynt
Frisk koriander
|
|
---|---|
Ristede sesamfrø
|
Tilbehør
1
Limefrugt i både
|
|
---|---|
Sød chilisauce
|
Sådan gør du
Thaifrikadeller
Nudelsalat
Du kan lave mange små frikadeller og spise retten med pinde - så føles det måske lidt mere eksotisk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9024 kJ / 2157 kcal
Næringsindhold pr. 100g
497 kJ / 119 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 20,3 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 50,8 % | 14,9 g |
Fedt: | 28,9 % | 3,9 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Ingefær er roden til en masse godt. Se hvordan du håndterer frisk ingefær.