Thaifrikadeller med nudelsalat

Thaifrikadeller med nudelsalat

45 min
Eksotiske fiskefrikadeller med smag af de skønne krydderier, vi kender fra det thailandske køkken: Ingefær, chili, koriander, hvidløg og lime - det er godt. De serveres her med en frisk og knasende nudelsalat, chilisauce og limebåde, der er med til gøre det friske og spicy udtryk i retten endnu mere markant. Dagen derpå fungerer thaifrikadellerne også rigtig godt til det kolde frokostbord eller som tilbehør i madpakken.

Sådan gør du

Thaifrikadeller
  • Fjern eventuelle ben fra fiskekødet og hak det fint med en kniv eller i en foodprocessor.
  • Kom fiskekødet i en skål og rør det godt med salt.
  • Tilsæt æg, kartoffelmel, ingefær, chili, koriander, hvidløg og rejer og og rør farsen godt sammen. Stil fiskefarsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Lav 12 frikadeller af fiskefarsen og steg fiskefrikadellerne ved jævn til kraftig varme i ca. 8 min., til de er gyldne og sprøde - vend af og til.
Nudelsalat
  • Kom imens nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Efter 4-5 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde.
  • Hæld nudlerne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  • Rør chilisauce, fiskesauce og olie sammen med nudlerne og bland dem med gulerødder, agurk og ananas.
  • Vend det hele godt sammen og smag til.
  • Anret nudelsalaten i et stort fad, kom koriander og sesamfrø på toppen og server salaten sammen med thaifrikadeller, lime og chilisauce.

Du kan lave mange små frikadeller og spise retten med pinde - så føles det måske lidt mere eksotisk.

Energiindhold for hele retten:

9024 kJ / 2157 kcal

Næringsindhold pr. 100g

497 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 20,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 50,8 % 14,9 g
Fedt: 28,9 % 3,9 g
Mere inspiration

Lækre vegetariske deller - men god smag.

Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingefær er roden til en masse godt. Se hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Thaifrikadeller
300 g Frisk torskefilet eller filet af fladfisk - uden skind og ben
½ tsk Groft salt
1 Æg
2 spsk Kartoffelmel
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 spsk Finthakket frisk koriander
1 Lille knust fed hvidløg
100 g Pillede, kogte rejer
25 g Smør
Nudelsalat
250 g Brede tørrede ægnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
2 spsk Sød chilisauce
2 spsk Fiskesauce
1½ spsk Sesamolie eller en neutral olie
2 Gulerødder i halve skrå skiver (ca. 200 g)
½ Agurk i stave (ca. 200 g)
¼ Ananas i små tern (ca. 200 g)
Pynt
Frisk koriander
Ristede sesamfrø
Tilbehør
1 Limefrugt i både
Sød chilisauce