Thaifrikadeller med nudelsalat
45 min

Thaifrikadeller med nudelsalat

Eksotiske fiskefrikadeller med smag af de skønne krydderier vi kender fra det thailandske køkken: Ingefær, chili, koriander, hvidløg og lime - det er godt.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Thaifrikadeller med nudelsalat

Eksotiske fiskefrikadeller med smag af de skønne krydderier vi kender fra det thailandske køkken: Ingefær, chili, koriander, hvidløg og lime - det er godt.

Antal portioner

Thaifrikadeller

  • 300 g frisk torskefilet eller filet af fladfisk - uden skind og ben
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk finthakkede friske korianderblade
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 100 g pillede, kogte rejer
  • 25 g smør

Nudelsalat

  • 250 g brede tørrede ægnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1½ spsk sesamolie eller en neutral olie
  • 2 gulerødder i halve skrå skiver (ca. 200 g)
  • ½ agurk i stave (ca. 200 g)
  • ¼ ananas i små tern (ca. 200 g)

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både
  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Thaifrikadeller

Fjern eventuelle ben fra fiskekødet og hak det fint med en kniv eller i en foodprocessor. Kom fiskekødet i en skål og rør det godt med salt. Tilsæt æg, kartoffelmel, ingefær, chili, koriander, hvidløg og rejer og og rør farsen godt sammen. Stil fiskefarsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Lav 12 frikadeller af fiskefarsen og steg fiskefrikadellerne ved jævn til kraftig varme i ca. 8 min., til de er gyldne og sprøde - vend af og til.

Nudelsalat

Kom imens nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 4-5 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld nudlerne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Rør chilisauce, fiskesauce og olie sammen med nudlerne og bland dem med gulerødder, agurk og ananas. Vend det hele godt sammen og smag til.

Anret nudelsalaten i et stort fad, kom koriander på toppen og server salaten sammen med thaifrikadeller, lime og chilisauce.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 20 %
Print