Thaisuppe med nudler

Thaisuppe med nudler

45 min
Denne thaisuppe er dejlig cremet, og samtidig spicy, Thaisuppen er fyldt med grøntsager og nudler - og smagt til med eksotiske rydderier. Hjemmelavet thaisuppe kan serveres til aftensmad, for den både mætter og giver masser af grøntsager. Thaisuppen er nem at lave, smager skønt og luner godt.

Sådan gør du

Thaisuppe med nudler
  • Bring madlavningsfløde og kokosmælk i kog i en stor tykbundet gryde under piskning.
  • Tilsæt bouillon, fiskesauce, sambal oelek, ingefær, citrongræs, limeskal og -saft og salt. Lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 15 min.
  • Fjern citrongræs og tilsæt gulerødder, peberfrugt og edamamebønner. Bring suppen i kog under omrøring.
  • Tilsæt bønnespirer og æbletern, varm suppen igennem og smag til.
  • Knæk imens nudlerne i mindre stykker og kog dem efter anvisningen på emballagen. Skyl nudlerne i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
  • Fordel nudlerne i 4 skåle og hæld suppen over. Server med groft brød.
Mere inspiration

Er du til mere suppe med nudler, er her en dejlig opskrift.

Velbekomme!
Tip

For en mere fyldig suppe kan du tilsætte 400 g kyllingfilet i mundrette bidder. Tilsæt det rå kyllingekød til suppen før grøntsagerne og lad suppen koge i ca. 5 min. Tilsæt herefter resten af ingredienserne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8685 kJ / 2076 kcal

Næringsindhold pr. 100g

331 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 13 % 2,5 g
Kulhydrat: 63,7 % 12,4 g
Fedt: 23,3 % 2,1 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Thaisuppe med nudler
2½ dl
Light kokosmælk
1 dåse
Grøntsagsbouillon
8 dl
Thai fiskesauce
1 spsk
Sambal oelek
1½ tsk
Fintrevet frisk ingefær
2 tsk
Citrongræs
1 stilk
Limeskal (usprøjtet)
2 spsk
Friskpresset limesaft
2 spsk
Groft salt
1½ tsk
Groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
3
Rød peberfrugt - i tynde, korte strimler (ca. 150 g)
1
Optøede edamamebønner
150 g
Bønnespirer
100 g
Rødt æble - i meget små tern, fx Elstar (ca. 100 g)
1
Risnudler
150 g
Tilbehør
Groft brød (ca. 240 g)
4 skiver