Thaisuppe med nudler
45 min
•
Denne thaisuppe er dejlig cremet, og samtidig spicy, Thaisuppen er fyldt med grøntsager og nudler - og smagt til med eksotiske krydderier. Hjemmelavet thaisuppe kan serveres til aftensmad, for den både mætter og giver masser af grøntsager. Thaisuppen er nem at lave, smager skønt og luner godt.
Ingredienser
Thaisuppe med nudler
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 dåse
Light kokosmælk
|
|
8 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 spsk
Fiskesauce
|
|
1½ tsk
Sambal oelek
|
|
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 stilk
Citrongræs
|
|
2 spsk
Limeskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
3
Groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
|
|
---|---|
1
Rød peberfrugt - i tynde, korte strimler (ca. 150 g)
|
|
150 g
Optøede edamamebønner
|
|
100 g
Bønnespirer
|
|
1
Rødt æble - i meget små tern, fx Elstar (ca. 100 g)
|
150 g
Tørrede risnudler
|
---|
Tilbehør
4 skiver
Groft brød (ca. 240 g)
|
---|
Sådan gør du
Thaisuppe med nudler
For en mere fyldig suppe kan du tilsætte 400 g kyllingfilet i mundrette bidder. Tilsæt det rå kyllingekød til suppen før grøntsagerne og lad suppen koge i ca. 5 min. Tilsæt herefter resten af ingredienserne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8685 kJ / 2076 kcal
Næringsindhold pr. 100g
331 kJ / 79 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 13 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 63,7 % | 12,4 g |
Fedt: | 23,3 % | 2,1 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.