Thaisuppe med rodfrugter og skaldyr
30 min

Thaisuppe med rodfrugter og skaldyr

Prøv thaisuppen som er asiatisk inspireret - nu med et tvist af nordiske rodfrugter og lækre skaldyr.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Thaisuppe med rodfrugter og skaldyr

Prøv thaisuppen som er asiatisk inspireret - nu med et tvist af nordiske rodfrugter og lækre skaldyr.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 4 gulerødder i små tern (ca. 200 g)
  • 2 pastinakker i små tern (ca. 200 g)
  • 200 g skyllede sukkerærter i tynde skrå skiver
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g afdryppede rejer
  • 200 g afdryppede krebsehaler

Pynt

  • ærteskud

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg gulerødder og pastinakker i ca. 2 min. Tilsæt ærter, citronsaft, salt og peber og steg i yderligere ca. 1 min.

Fordel grøntsager, rejer og krebs i små skåle eller i glas (egnet til varme). Top op med ærteskud.

Bring suppen i kog i en tykbundet gryde uden låg og under omrøring. Hæld suppen over grøntsager og skaldyr og server straks med brød til.

Tip

Du kan også servere suppen som en lille forret til 8-10 personer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 27 %
Print