Thaisuppe med rodfrugter og skaldyr

Thaisuppe med rodfrugter og skaldyr

30 min
Prøv thaisuppen som er asiatisk inspireret - nu med et tvist af nordiske rodfrugter og lækre skaldyr.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg gulerødder og pastinakker i ca. 2 min. Tilsæt ærter, citronsaft, salt og peber og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Fordel grøntsager, rejer og krebs i små skåle eller i glas (egnet til varme). Top op med ærteskud.
  • Bring suppen i kog i en tykbundet gryde uden låg og under omrøring. Hæld suppen over grøntsager og skaldyr og server straks med brød til.
Tip
  • Du kan også servere suppen som en lille forret til 8-10 personer.
Energiindhold for hele retten:

8436 kJ / 2016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,9 % 5 g
Kulhydrat: 49,4 % 10,8 g
Fedt: 27,7 % 2,8 g
Mere inspiration

Foretrækker du at lave thaisuppen selv, finder du en opskrift her.

Ingredienser

10 g Smør
4 Gulerødder i små tern (ca. 200 g)
2 Pastinakker i små tern (ca. 200 g)
200 g Skyllede sukkerærter i tynde skrå skiver
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Afdryppede rejer
200 g Afdryppede krebsehaler
1 liter Thaisuppe
Pynt
Ærteskud
Tilbehør
240 g Groft brød