Her kan du se, hvordan du laver croutoner.
Fede fisk, som fx laks, sild og makrel egner sig ikke til fiskefond - de er for kraftige i smagen.
Hvis du vil have en lidt finere fiskesuppe, kan du bruge lidt mere eksklusive fisk til fonden og suppen, fx søtunge, pighvar og rødtunge. Du kan også supplere med jomfruhummere. Pil hummerne, svits skallerne sammen med grøntsagerne og kog dem med, når du laver fonden. Varm de pillede jomfruhummerhaler i suppen.
Hvis du vil have fiskesuppe uden fløde: Kog fiskefonden ind ved jævn varme, til der er ca. 1 liter. Tilsæt 2 tsk groft salt (hvis du vil koge yderligere ind, vent da med salt) og smag til. Nu har du en fiskesuppe, som kan spises som den er, tilsat grøntsager, fisk eller skaldyr.
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Rapsolie
|
2 spsk |
---|---|
Porre i grove stykker (ca. 150 g)
|
1 |
Gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
|
1 |
Rensede fiskehoveder og fiskeben - fra magre fisk
|
½ kg |
Tomat i grove stykker (ca. 100 g)
|
1 |
Kviste frisk timian
|
5 |
Bredbladet persille
|
5 stilke |
Lille pillet fed hvidløg
|
1 |
Laurbærblad
|
1 |
Sorte peberkorn
|
10 |
Korianderfrø
|
10 |
Vand
|
1½ liter |
2½ dl | |
Groft salt
|
1½ tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Filet af torsk, lyssej, rødspætte eller andre magre, hvide fiske
|
600 g |
Gulerødder i små tern (ca. 225 g)
|
3 |
Porrer eller 2 bundter forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)
|
2 |
Fennikler i små tern (ca. 200 g)
|
2 |
Fennikel- og porretop
|
---|
Croutoner
|
150 g |
---|