Fiskesuppe

Fiskesuppe

En dejlig cremet fiskesuppe....det er lækkert. Fiskesuppen er lavet på en fond, som du selv koger. Fiskefond er relativ hurtig at lave (du skal blot have fat i nogle fiskehoveder og -ben) da den kun skal koge 20-25 min., i modsætning til kødfonder, der koger i flere timer. Fiskesuppen bliver rig på smag, da fonden koger ind, blandes med fløde og fyldes med fisk og urter.

Ingredienser

Fiskefond

2 spsk Rapsolie
1 Porre i grove stykker (ca. 150 g)
1 Gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
½ kg Rensede fiskehoveder og fiskeben - fra magre fisk
1 Tomat i grove stykker (ca. 100 g)
5 Kviste frisk timian
5 stilke Bredbladet persille
1 Lille pillet fed hvidløg
1 Laurbærblad
10 Sorte peberkorn
10 Korianderfrø
1½ liter Vand

Fiskesuppe

2½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Filet af torsk, lyssej, rødspætte eller andre magre, hvide fiske
3 Gulerødder i små tern (ca. 225 g)
2 Porrer eller 2 bundter forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)
2 Fennikler i små tern (ca. 200 g)

Pynt

Fennikel- og porretop

Tilbehør

150 g Croutoner

Sådan gør du

Fiskefond

  • Lad olien blive godt varm i en stor gryde. Svits porre og gulerod i ca. 1 min.
  • Tilsæt fiskehoveder, fiskeben og resten af ingredienserne. Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Si suppen gennem en sigte - evt. med et klæde.

Fiskesuppe

  • Kog suppen ind ved jævn varme, til der er ca. 6 dl. Tilsæt fløde, salt og peber og smag til.
  • Skær fisken i 4 lige store stykker og kog dem i suppen ved jævn varme i ca. 4 min.
  • Tag forsigtigt fisken op med en hulske - hold fisken varm.
  • Kom grøntsagsagerne i suppen og kog dem ved jævn varme i ca. 3 min.

Ved serveringen

  • Læg de varme fiskestykker i 4 dybe tallerkener.
  • Fordel suppe og grøntsager, pynt med fennikel- og porretop og server med sprøde croutoner.

Fede fisk, som fx laks, sild og makrel egner sig ikke til fiskefond - de er for kraftige i smagen.

Hvis du vil have en lidt finere fiskesuppe, kan du bruge lidt mere eksklusive fisk til fonden og suppen, fx søtunge, pighvar og rødtunge. Du kan også supplere med jomfruhummere. Pil hummerne, svits skallerne sammen med grøntsagerne og kog dem med, når du laver fonden. Varm de pillede jomfruhummerhaler i suppen.

Hvis du vil have fiskesuppe uden fløde: Kog fiskefonden ind ved jævn varme, til der er ca. 1 liter. Tilsæt 2 tsk groft salt (hvis du vil koge yderligere ind, vent da med salt) og smag til. Nu har du en fiskesuppe, som kan spises som den er, tilsat grøntsager, fisk eller skaldyr.

Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskesuppe/