Fiskesuppe
Ny

Fiskesuppe

Hovedret
En dejlig cremet fiskesuppe....det er lækkert. Fiskesuppen er lavet på en fond, som du selv koger. Fiskefond er relativ hurtig at lave (du skal blot have fat i nogle fiskehoveder og -ben) da den kun skal koge 20-25 min., i modsætning til kødfonder, der koger i flere timer. Fiskesuppen bliver rig på smag, da fonden koger ind, blandes med fløde og fyldes med fisk og urter.
Mere inspiration

Her kan du se, hvordan du laver croutoner.

Croutoner
15 min
Croutoner
(2)
Velbekomme!
Tip

Fede fisk, som fx laks, sild og makrel egner sig ikke til fiskefond - de er for kraftige i smagen.

Serveringsforslag

Hvis du vil have en lidt finere fiskesuppe, kan du bruge lidt mere eksklusive fisk til fonden og suppen, fx søtunge, pighvar og rødtunge. Du kan også supplere med jomfruhummere. Pil hummerne, svits skallerne sammen med grøntsagerne og kog dem med, når du laver fonden. Varm de pillede jomfruhummerhaler i suppen.

Tilberedningstip

Hvis du vil have fiskesuppe uden fløde: Kog fiskefonden ind ved jævn varme, til der er ca. 1 liter. Tilsæt 2 tsk groft salt (hvis du vil koge yderligere ind, vent da med salt) og smag til. Nu har du en fiskesuppe, som kan spises som den er, tilsat grøntsager, fisk eller skaldyr.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser