Croutoner

Croutoner

15 min
Hjemmelavede croutoner smager så meget bedre end de købte - og så er det en genial måde at bruge brødrester på. Du kan bruge alle typer daggammelt brød, hver for sig eller blandet. Lav croutonerne helt naturel, eller leg med krydderurter, chili, hvidløg, paprika eller ost. Server croutoner til suppe og i salater - eller spis dem som en snack.
https://www.arla.dk/opskrifter/croutoner/

Sådan gør du

  • Skær brødet i tern.
  • Lad olien blive varm i en pande og tilsæt smørret.
  • Kom brødternene i panden og rist dem i ca. 10 min. ved jævn varme - til de er gyldne. Vend dem af og til.
  • Drys med salt.

Croutonerne kan også ristes i ovnen. Vend brød og olie sammen på en plade med bagepapir og fordel smørret herpå. Rist de små stykker brød ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn midt i ovnen. Vend dem 1-2 gange undervejs.

Ostecroutoner: Vend brødternene med ost, fx revet ost eller smuldret skimmelost før de ristes.

Det både pynter og smager, når du giver croutonerne et grønt drys - persille, purløg, oregano - eller hvad du har og bedst kan lide. Er du til de spicy smage - så kan paprika og/eller chili også give både bid og kulør.

Energiindhold for hele retten:

2443 kJ / 584 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1357 kJ / 324 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 9 % 7,2 g
Kulhydrat: 46 % 36,7 g
Fedt: 45 % 16,5 g
Mere inspiration

Croutoner er helt uundværlige på gazpacho.

Ingredienser

150 g Brød, gerne daggammelt
1 spsk Olivenolie
15 g Smør
½ tsk Groft salt