Croutoner

Croutoner

15 min
Hjemmelavede croutoner smager meget bedre end de købte - og så er det en genial måde at bruge sine brødrester på. Server croutonerne til suppe og i salater.

Sådan gør du

  • Skær brødet i tern.
  • Lad olien blive varm i en pande og tilsæt smørret.
  • Kom brødternene i panden og rist dem i ca. 10 min. ved jævn varme - til de er gyldne. Vend dem af og til.
  • Drys med salt.

Croutonerne kan også ristes i ovnen. Vend brød og olie sammen på en plade med bagepapir og fordel smørret herpå. Rist de små stykker brød ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn midt i ovnen. Vend dem 1-2 gange undervejs.

Ostecroutoner: Vend brødternene med ost, fx revet ost eller smuldret skimmelost før de ristes.

Energiindhold for hele retten:

2443 kJ / 584 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1357 kJ / 324 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 9 % 7,2 g
Kulhydrat: 46 % 36,7 g
Fedt: 45 % 16,5 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

150 g Brød, gerne daggammelt
1 spsk Olivenolie
15 g Smør
½ tsk Groft salt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk