Croutoner
Hjemmelavede croutoner smager så meget bedre end de købte - og så er det en genial måde at bruge brødrester på. Du kan bruge alle typer daggammelt brød, hver for sig eller blandet. Lav croutonerne helt naturel, eller leg med krydderurter, chili, hvidløg, paprika eller ost. Server croutoner til suppe og i salater - eller spis dem som en snack.
Ingredienser
150 g
Brød, gerne daggammelt
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
15 g
Smør
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Finthakkede krydderurter - kan undlades
|
Sådan gør du
Croutonerne kan også ristes i ovnen. Vend brød og olie sammen på en plade med bagepapir og fordel smørret herpå. Rist de små stykker brød ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn midt i ovnen. Vend dem 1-2 gange undervejs.
Ostecroutoner: Vend brødternene med ost, fx revet ost eller smuldret skimmelost før de ristes.
Det både pynter og smager, når du giver croutonerne et grønt drys - persille, purløg, oregano - eller hvad du har og bedst kan lide. Er du til de spicy smage - så kan paprika og/eller chili også give både bid og kulør.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2478 kJ / 592 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1239 kJ / 296 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4 g |
Protein: | 9,4 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 45,9 % | 33,5 g |
Fedt: | 44,7 % | 15 g |