Nemme ostebrød

Nemme ostebrød

10 min
Lækre og meget nemme ostebrød som du kan servere til fx suppe eller salat. Du kan fint bruge osterester og daggammelt brød, hvilket gør ostebrødene til en super tøm-køleskabet opskrift. Madrester skal bruges - ikke smides ud.
https://www.arla.dk/opskrifter/nemme-ostebrod/

Sådan gør du

Gratinering:

4-5 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Skær dybt ned i bollerne på begge led (men ikke helt igennem!), så der fremkommer et ternet mønster.
  • Riv osten og rør den sammen med smør, hvidløg og rosmarin.
  • Fordel ostesmørret mellem ternene på bollerne og gratiner dem midt i ovnen.

Du kan pifte alle slags brød op med smør, ost og krydderurter. Er brødet for små til at blive skåret op i tern som denne opskrift, kan du blot komme smørblandingen på toppen.

Energiindhold for hele retten:

5373 kJ / 1284 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1535 kJ / 367 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 12,6 % 11,3 g
Kulhydrat: 35,5 % 32,1 g
Fedt: 51,9 % 21,5 g

Ingredienser

4 Ciabattaboller
75 g Ost, fx lagret cheddarost
50 g Blødt smør
1 Knust fed hvidløg
2 tsk Finthakket frisk rosmarin