Nemt ostebrød på grill

30 min
Nemt ostebrød på grill

Ostebrød på grill er nemt og lækkert tilbehør til sommerens grillmad. Dette ostebrød dufter skønt, når det bages på grillen - og så smager det helt fantastisk. Du kan lave ostebrødet med et godt brød fra bageren - eller du kan bage brødet selv. Det kræver naturligvis lidt længere tid i køkkenet, hvis du selv vil bage brødet. Uanset hvilken løsning du vælger, så er denne opskrift på ostebrød på grill altid et hit.

Ingredienser

Nemt ostebrød på grill

1 Brød, fx ølandshvede
150 g Mozzarellaost i tern
½ dl Rosmarinkviste
1 tsk Flagesalt

Pynt

Rosmarinkviste

Sådan gør du

Nemt ostebrød på grill

  • Skær dybt ned i brødet på begge leder (men ikke helt igennem), så der fremkommer et ternet mønster.
  • Fordel ostetern og rosmarin i snittene.
  • Grill ostebrødet ved indirekte varme i 15-20 min. - til osten er smeltet og skorpen er sprød.
  • Tag brødet af grillen, drys med salt og pynt med friske rosmarinkviste. Server ostebrødet lunt.

Når du griller ved indirekte varme, skal maden placeres, så den ikke ligger direkte over kul eller gasblus. Hvis du griller med kul, så placer kullene i hver sin side af grillen. Hvis du bruger en gasgrill, så tænd blussene i siderne af grillen - så kan du grille ved indirekte varme midt på grillristen. Har du en kuglegrill, så fordel kullene rundt langs siderne og grill ved indirekte varme i midten. Samme princip kan du bruge ved en kugle-gasgrill - tænd kun den yderste ring med gasblus, så har du en god flade midt på grillristen til at grille ved indirekte varme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

417 kJ / 100 kcal

Næringsindhold pr. 100g

204 kJ / 49 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 15,1 % 1,8 g
Kulhydrat: 73,4 % 8,8 g
Fedt: 11,5 % 0,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/nemt-ostebrod-pa-grill/