Grillet laks med sprød salat
30 min

Grillet laks med sprød salat

Dejlig enkel grillmad med god balance mellem den fede fisk, salte ostecreme og den syrlig salat.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet laks med sprød salat

Dejlig enkel grillmad med god balance mellem den fede fisk, salte ostecreme og den syrlig salat.

Antal portioner

Dressing

  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk flydende honning
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sprød salat

  • 200 g skrællet glaskål eller kinaradise
  • 200 g blomkål
  • 200 g radiser

Ostecreme

  • 4 laksefileter med skind (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg små nye kartofler

Pynt

  • purløg

Fremgangsmåde:

Dressing

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.

Skær glaskål, blomkål og radiser i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Vend grøntsagerne sammen med dressingen. Pynt med purløg. Stil salaten tildækket på køl til servering.

Ostecreme

Kom ost, skyr, citronskal og peber i en hurtighakker og kør det godt sammen.

Lad en grillpande blive godt varm. Krydr laksefileterne med salt og peber og steg dem på skindsiden i ca. 6 min. - afhængig af tykkelsen. Vend dem og grill dem ca. 2 min. på den anden side. Server med kartofler, sprød salat og ostecreme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 39 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Protein: 26 %
  • Fiber: 26,4 g
Print