Grillet laks

Grillet laks

30 min
Grillet laks er en helt fantastisk spise - og især, når det foregår om sommeren udendørs. Grill laksen på skindsiden, så beskytter du det dejlige laksekød, både fra at blive brændt - og samtidig er skindet med til at holde sammen på laksekødet. Her serverer vi den grillede laks med en marinade af friskpresset citronsaft og honning, som begge komplementerer laksens fedme rigtig godt.

Sådan gør du

Grillet laks
  • Lad en grill blive godt varm.
  • Pisk citronsaft, honning og olivenolie sammen.
  • Salt laksen og grill den ca. 5 min. på skindsiden, vend laksen og grill den yderligere 1 til 2 min. på kødsiden.
  • Pensl evt. laksen med marinaden udervejs.
  • Server straks sammen med resten af marinaden og det tilbehør, du ønsker.
Mere inspiration

Prøv denne skønne sommersalat til den grillede laks.

Velbekomme!
Bemærk

Laksenskindet kan blive brændt, og så må det kasseres. Men det beskytter og holder sammen på kødet, derfor er det en god ide at lade det blive siddende på laksen under tilberedningen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6890 kJ / 1647 kcal

Næringsindhold pr. 100g

980 kJ / 234 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 30 % 17,3 g
Kulhydrat: 9,6 % 5,5 g
Fedt: 60,4 % 16 g

Ingredienser

Grillet laks
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Flydende honning
2 spsk
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Laksefileter a 150 g (ca. 600 g)
4