Grillet spidskål

Arbejdstid: 20 min
Grillet spidskål

Grillet spidskål er perfekt tilbehør til sommerens grillmenu. Når du griller spidskålet, får du en dejlig smag af grill på ydersiden og beholder den sprøde, saftige kål i midten. I denne opskrift får den grillede spidskål selskab af ristede græskarner, frisk salatost og en klassisk vinagrette, der giver syre og fedme til retten.

Ingredienser

Grillet spidskål

2 spsk Jomfruolivenolie
½ spsk Vineddike
½ tsk Dijonsennep
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Græskarkerner
1 Spidskål
100 g Salatost i tern

Sådan gør du

Grillet spidskål

  • Pisk olie, eddike, sennep, salt og peber sammen til en ensartet dressing.
  • Rist græskarkernerne på en tør pande ved jævn varme i 10 min eller til de er gyldne og krakelerede.
  • Skær spidskålet i kvarte, skær det nederste af stokken væk og behold resten, så der er samling på kålet.
  • Grill spidskålet på hver skæreflade i 2 min eller til det har tydelige grillstreger.
  • Anret med smuldret salatost, vinaigrette og græskarkerner og server straks.

Tilføj evt. finthakket løg til din vinaigrette, hvis du ønsker lidt mere kant til din ret.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3493 kJ / 835 kcal

Næringsindhold pr. 100g

403 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 15,6 % 3,7 g
Kulhydrat: 16,5 % 3,9 g
Fedt: 67,9 % 7,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-spidskal/