Grydebrød med fuldkorn
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Grydebrød er nok verdens nemmeste brød at bage - uanset om du faktisk bager i en gryde eller du bager grydebrød i stegeso. Koldhævet grydebrød bagt i en varm støbejernsgryde giver en fantastisk skorpe og et rustikt look. Bag grydebrødet med enten en lille smule gær eller surdej. Husk at hævetiden den vigtigste faktor for et godt grydebrød. Prøv denne opskrift på brød i gryde - det vil du ikke fortryde.
Ingredienser
Dej til grydebrød
3½ dl
Koldt vand
|
|
---|---|
5 g
Gær - svarende til en lille grøn ært
|
|
1½ dl
A38 naturel eller skyr
|
|
100 g
Fuldkorns ølandshvede eller fuldkornsspeltmel
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
½ spsk
Flydende honning
|
|
2 tsk
Fint salt
|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
Vær opmærksom på at støbejernsgryden og låget bliver meget varm. Vær derfor meget forsigtig, både når dejen skal i gryden, og når brødet skal op.
I stedet for en støbejernsgryde kan du bruge en stegeso. Erstat evt. gær og A38 med ca. 150 g surdej.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9027 kJ / 2158 kcal
Næringsindhold pr. 100g
800 kJ / 191 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 11,6 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 82,9 % | 39 g |
Fedt: | 5,5 % | 1,2 g |