Grydebrød med fuldkorn

Grydebrød med fuldkorn

60+ min Tilbehør
Fryseegnet

Grydebrød er nok verdens nemmeste brød at bage - uanset om du faktisk bager i en gryde eller du bager grydebrød i stegeso. Koldhævet grydebrød bagt i en varm støbejernsgryde giver en fantastisk skorpe og et rustikt look. Bag grydebrødet med enten en lille smule gær eller surdej. Husk at hævetiden den vigtigste faktor for et godt grydebrød. Prøv denne opskrift på brød i gryde - det vil du ikke fortryde.

Mere inspiration

Har du lyst til at bage mere?

Velbekomme!
OBS

Vær opmærksom på at støbejernsgryden og låget bliver meget varm. Vær derfor meget forsigtig, både når dejen skal i gryden, og når brødet skal op.

Tips

I stedet for en støbejernsgryde kan du bruge en stegeso. Erstat evt. gær og kvark med ca. 150 g surdej.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8619 kJ / 2060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

797 kJ / 190 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 12,4 % 5,8 g
Kulhydrat: 81,1 % 38 g
Fedt: 6,5 % 1,4 g

Ingredienser