Souvlaki
30 min
•
Souvlaki stammer fra det græske køkken. Det betyder noget i retningen af lille spid eller spyd, og man kan i princippet komme det kødstykke på spyddet, som man bedst kan lide. I Grækenland består Souvlaki ofte af svine- eller lammekød. Marinaden af hvidløg og citron smager af sommer og de små spyd skal nok hurtigt få ben at gå på, når de har været en tur på grillen. Souvlaki er for alle, der holder af kød og grill.
Ingredienser
Souvlaki
600 g
Lammekød eller skinkekød i tern
|
|
---|---|
3 spsk
Smeltet smør (ca. spsk)
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1
Knust fed hvidløg
|
|
1 tsk
Oreganoblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
10
Træspyd
|
500 g
Halve tomater (ca. g)
|
---|
Sådan gør du
Souvlaki
Du kan bruge den kødtype du har lyst til - og du kan også blande kødtyperne - vær dog opmærksom på at de skal have samme tid på grillen. Det smager også godt at sætte halve eller hele små løg på spyddene mellem kødstykkerne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4654 kJ / 1112 kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kJ / 96 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 46,6 % | 11 g |
Kulhydrat: | 5,3 % | 1,3 g |
Fedt: | 48,1 % | 5,2 g |