Souvlaki stammer fra det græske køkken. Det betyder noget i retningen af lille spid eller spyd, og man kan i princippet komme det kødstykke på spyddet, som man bedst kan lide. I Grækenland består Souvlaki ofte af svine- eller lammekød. Marinaden af hvidløg og citron smager af sommer og de små spyd skal nok hurtigt få ben at gå på, når de har været en tur på grillen. Souvlaki er for alle, der holder af kød og grill.
Du kan bruge den kødtype du har lyst til - og du kan også blande kødtyperne - vær dog opmærksom på at de skal have samme tid på grillen. Det smager også godt at sætte halve eller hele små løg på spyddene mellem kødstykkerne.
4692 kJ / 1121 kcal
405 kJ / 97 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 46 % | 11 g |
Kulhydrat: | 5,4 % | 1,3 g |
Fedt: | 48,6 % | 5,3 g |