Spyd med grillet ost

Spyd med grillet ost

30 min

Grillspyd er en super lækker ting fra grillen. Grillspyd smager godt, ser flotte ud og så er de hurtige at grille - arbejdet ligger i forberedelsen. Her får du opskriften på spyd med grillet ost - men ikke hvilken som helst ost. Grillosten som vi bruger, har den egenskab, at den bevarer formen, når den bliver varm. Det er en dejlig lidt salt ost, som har en sjov knirkende fornemmelse, når du spiser den. Spyd med grillet ost kan du servere for både kødspisere og vegetarer - så det er da nemt!

Mere inspiration

Du kan fx bruge din overskydende krydrede olie til denne kartoffelsalat.

Velbekomme!
Tips

Der er overskud af olie med krydderurter, da det drypper lidt af spyddene igen, når du pensler. Brug fx olien til en salatdressing eller til marinerede kartofler, som du servere til spyd med grillet ost. Du kan supplere med hvidløg i den krydrede olie.

Vidste du...

At grillost har en fast, lidt sej konsistens, som betyder at den holder formen, og ikke flyder ud, når den bliover varm. Det betyder også at osten "knirker" lidt når man spiser den - på samme måde som halloumi.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4540 kJ / 1085 kcal

Næringsindhold pr. 100g

827 kJ / 198 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 15,9 % 7,7 g
Kulhydrat: 7,3 % 3,6 g
Fedt: 76,8 % 17,2 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser