Okse- og squashspyd med spidskålssalat

30 min
Okse- og squashspyd med spidskålssalat

2 slags saftige, grillede spyd serveret sammen med spidskålssalat fuld af smukke kontraster - mad der gør dig glad!

Ingredienser

Okse- og squashspyd

400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
1 Citron (usprøjtet) i halve både
1 Grøn squash i tern (ca. 200 g)
½ tsk Groft salt

Spidskålssalat

300 g Fintsnittet spidskål
100 g Flækkede, blancherede slikærter
½ spsk Flydende honning
2 spsk Friskpresset citronsaft
150 g Salatost i tern - let smuldret
1 dl Fintklippede sennepsspirer eller karse
1 spsk Sorte sesamfrø

Tilbehør

300 g Ristet grovbrød

Sådan gør du

Okse- og squashspyd

  • Bland det hakkede kød godt med salt og peber. Form kødet til 12 runde kødboller og sæt dem på 4 af spyddene skiftevis med citronstykker.
  • Sæt squashternene på de sidste 4 spyd. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill oksespyddene ca. 4 min. på hver side (ca. 8 min. i alt) - løsn kødbollerne med en paletkniv inden du vender spyddene. Tag spyddene af panden og hold dem varme. Grill squashspyddene ca. 2 min. på hver side, drys med salt og tag dem af panden.

Spidskålssalat

  • Kom imens spidskålen i et fad og fordel slikærterne oven på. Dryp med honning og citronsaft. Kom den smuldrede ost, sennepsspirer og sesamfrø på salaten og server den sammen med ristet brød og varme okse- og squashspyd.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8081 kJ / 1931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

494 kJ / 118 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 31 % 9 g
Kulhydrat: 38,1 % 11,1 g
Fedt: 30,9 % 4,1 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/okse--og-squashspyd-med-spidskalssalat/