Okse- og squashspyd med spidskålssalat
30 min

Okse- og squashspyd med spidskålssalat

2 slags saftige, grillede spyd serveret sammen med spidskålssalat fuld af smukke kontraster - mad der gør dig glad!
Bedømmelse (54 vurderinger)

Min bedømmelse:

Okse- og squashspyd med spidskålssalat

2 slags saftige, grillede spyd serveret sammen med spidskålssalat fuld af smukke kontraster - mad der gør dig glad!

Antal portioner

Okse- og squashspyd

  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1 citron i halve både
  • 1 grøn squash i tern (ca. 200 g)
  • ½ tsk groft salt

Spidskålssalat

Tilbehør

  • 300 g ristet grovbrød

Fremgangsmåde:

Okse- og squashspyd

Bland det hakkede kød godt med salt og peber. Form kødet til 12 runde kødboller og sæt dem på 4 af spyddene skiftevis med citronstykker.

Sæt squashternene på de sidste 4 spyd. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill oksespyddene ca. 4 min. på hver side (ca. 8 min. i alt) - løsn kødbollerne med en paletkniv inden du vender spyddene. Tag spyddene af panden og hold dem varme. Grill squashspyddene ca. 2 min. på hver side, drys med salt og tag dem af panden.

Spidskålssalat

Kom imens spidskålen i et fad og fordel slikærterne oven på. Dryp med honning og citronsaft. Kom den smuldrede ost, sennepsspirer og sesamfrø på salaten og server den sammen med ristet brød og varme okse- og squashspyd.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 30 %
Print