Tortillas med tomatsalsa
60+ min

Tortillas med tomatsalsa

Forbered de enkelte dele til retten i god tid, så du blot skal fylde og bage pandekagerne kort før servering.
Fryseegnet
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tortillas med tomatsalsa

Forbered de enkelte dele til retten i god tid, så du blot skal fylde og bage pandekagerne kort før servering.

Opskriften gælder for 10 personer

Tomatsalsa

  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 rødløg i tern
  • 3 dl kogende vand
  • ½ dl rapsolie
  • ½ dl vand
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk rosa peberkorn
  • ½ tsk fint salt
  • 2 dl vand

Salat

  • 3 dl røde ris
  • 9 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1¼ liter salat revet i grove stykker, fx egeløvsalat
  • 300 g frosne, optøede majskerner

Tortilas

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 25 g smør
  • 600 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 3 hakkede rødløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter i tern
  • 1 grøn squash i kvarte skiver
  • 75 g jalapenos (skiveskåret grøn chilipeber i lage)
  • 2½ tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 16 tortillas - usødede majs- eller hvedepandekager, ca. 20 cm i diameter
  • 150 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%

Fremgangsmåde:

Tomatsalsa

Læg tomater og løg i en skål, og hæld kogende vand over. Lad det trække ca. 5 min. Hæld vandet fra og kom tomater og løg i en minihakker sammen med olie, ½ dl vand, eddike og krydderier. Hak blandingen i ca. 1 min. Kom salsaen i en skål og rør 2 dl vand i. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.

Salat

Skyl risene. Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Lad risene køle af i en sigte.

Tortillas

Hæld tomater til afdrypning. Smelt halvdelen af smørret i en pande, og svits halvdelen af kødet til det smuldrer og skifter farve - evt. væde skal fordampe. Læg kødet i en skål og fortsæt med resten af smør og kød. Når kødet er svitset, tilsæt løg og hvidløg, og svits yderligere i ca. 1 min. Hæld blandingen i skålen og vend peberfrugt, squash og de afdryppede tomater i. Hak chiliskiverne og vend dem i sammen med salt og sukker. Smag til - det bliver stærkere ved opvarmning.

Pak de 16 tortillas ind i et fugtigt viskestykke. Læg dem i et ovnfast fad, og dæk med alufolie. Lun pandekagerne i ovnen så de bliver bløde. Læg ca. 1 dl fyld på hver tortilla og fold som en aflang konvolut. Fordel de fyldte pandekager, med lukningen nedad, på 1-2 plader med bagepapir. Fordel osten på pandekagerne og bag midt i ovnen.

Salat, fortsat

Anret salat, majs og ris lagvis i serveringsskåle, og server sammen med tomatsalsa og de lune tortillas.

Tip

Server evt. ekstra jalapenos i en skål ved siden af. Røde ris kan erstattes af vilde ris.

Tomatsalsa, kan tilberedes dagen før. Risene kan koges dagen før. Kødet kan tilberedes dagen før eller de ubagte tortillas kan fryses - i begge tilfælde, skal der kun bruges 50 gr. jalapenos.

Lune pandekager

Ca. 10 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Tips

Tomatsalsa kan fryses. Tortillas kan fryses inden bagning med nedsat chilimængde til 50 g.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 35 %
Print