Ragu - den hurtige
Kært barn har mange navne og spaghetti med kødsauce er virkelig et kært barn. På italiensk hedder den kære kødsauce egentlig ragu. Til en ragu bruger man en såkaldt soffritto (på dansk sauteret) som base. Der er løg, gulerod og bladselleri i små tern (vi har valgt den hurtige version og revet det fint) som bliver sauteret. Soffrittoen giver en rigtig god bund i smagen på den færdige ragu. Den grillede squashsalat giver lidt ekstra for øjet og ganen.
Ingredienser
Ragu
2 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
---|---|
2
Fintrevne løg (ca. 150 g)
|
|
1
Fintrevet gulerod (ca. 75 g)
|
|
2 stilke
Fintrevet bladselleri (ca. 75 g)
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
½ dl
Koncentreret tomatpuré
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Mælk
|
Grillet squashsalat
3
Grønne squash (ca. 600 g)
|
|
---|---|
3 dl
Basilikumblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
400 g
Tørret spaghetti - koges
|
---|
Sådan gør du
Ragu
Grillet squashsalat
Ved serveringen
Raguen bliver kun endnu bedre, hvis du har tid til at koge den i længere tid (1-2 timer). Kog saucen ved svag varme, rør af og til og tilsæt evt. en smule vand, hvis saucen er ved at blive for tør.
Det smager dejligt med revet ost, fx parmesan, til retten. Her har du opskriften på vores klassiske lasagne. I den bruger vi også en soffritto, som er med til at give en dejlig dyb smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10658 kJ / 2547 kcal
Næringsindhold pr. 100g
372 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 25,2 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 55,3 % | 12,1 g |
Fedt: | 19,5 % | 2 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.