Ragu - den hurtige

35 min
Ragu - den hurtige

Kært barn har mange navne og spaghetti med kødsauce er virkelig et kært barn. På italiensk hedder den kære kødsauce egentlig ragu. Til en ragu bruger man en såkaldt soffritto (på dansk sauteret) som base. Der er løg, gulerod og bladselleri i små tern (vi har valgt den hurtige version og revet det fint) som bliver sauteret. Soffrittoen giver en rigtig god bund i smagen på den færdige ragu. Den grillede squashsalat giver lidt ekstra for øjet og ganen.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Ragu

2 spsk Jomfruolivenolie
2 Fintrevne løg (ca. 150 g)
1 Fintrevet gulerod (ca. 75 g)
2 stilke Fintrevet bladselleri (ca. 75 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
½ dl Koncentreret tomatpuré
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Mælk

Grillet squashsalat

3 Grønne squash (ca. 600 g)
3 dl Basilikumblade
1 tsk Groft salt

Tilbehør

400 g Tørret spaghetti - koges

Sådan gør du

Ragu

  • Lad olien blive varm i en gryde.
  • Svits løg, gulerod, selleri og hvidløg ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Skru op til kraftig varme og tilsæt kødet. Brun kødet i ca. 2 min.
  • Kom hakkede tomater, tomatpuré, salt og peber i gryden og bring retten i kog. Kog ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Tilsæt mælk og smag raguen til.

Grillet squashsalat

  • Lad imens en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Flæk squashene på langs i ca. 2 cm tykke skiver. Grill squasskiverne ca. 2 min. på hver side og skær dem i tern.
  • Vend squashtern, basilikumblade (tag lidt af begge dele fra til pynt) og salt sammen.

Ved serveringen

  • Anret nykogt spaghetti og ragu lagvis i et fad og server sammen med den lune squashsalat.

Raguen bliver kun endnu bedre, hvis du har tid til at koge den i længere tid (1-2 timer). Kog saucen ved svag varme, rør af og til og tilsæt evt. en smule vand, hvis saucen er ved at blive for tør.

Det smager dejligt med revet ost, fx parmesan, til retten. Her har du opskriften på vores klassiske lasagne. I den bruger vi også en soffritto, som er med til at give en dejlig dyb smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10658 kJ / 2547 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 25,2 % 5,5 g
Kulhydrat: 55,3 % 12,1 g
Fedt: 19,5 % 2 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/ragu---den-hurtige/