Panna cotta

Panna cotta

60+ min Dessert
Panna cotta er enkel flødedessert af italiensk oprindelse. Panna cotta kan sagtens serveres som den er - simpel, blød og vaniljesød. Men panna cotta smager også skønt serveret med en syrlig frugtcoulis lavet på frosne bør - eller friske bær om sommeren. Panna cotta betyder 'kogt fløde' på italiensk, og det er en meget simpel dessert baseret på fløde kogt med sukker og vanilje. Panna cotta er en nem dessert til gæster, for den kan laves dagen før, hældes på små glas og stilles i køleskabet indtil lige før servering.
Mere inspiration

Denne variation af panna cotta erogså virkelig skøn.

Velbekomme!
Variation

Server panna cotta med et espressolåg - i stedet for coulis. Den stærke kaffe smager fantastisk til den vaniljesøde panna cotta. Server espresso'en i en lille kande ved siden af panna cottaen, så kan dine gæster selv hælde espresso'en over panna cottaen og dermed selv dosere mængden af kaffe.

Tip

Hvis opskriften indgår som en del af en større menu, kan den fordeles i 6 glas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2403 kJ / 2403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1353 kJ / 323 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,6 % 2 g
Kulhydrat: 26,8 % 21,4 g
Fedt: 70,6 % 25,8 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser