Panna cotta

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(133 vurderinger)

60+ min

Enkel flødedessert af italiensk oprindelse - god med frugtkompot.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Hindbærsirup

  • 1 vaniljestang
  • 200 g frosne hindbær
  • 150 g rørsukker
  • 1½ dl vand

Pynt

  • Frisk bær, fx hindbær

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flyt gryden fra varmen, fisk vaniljestangen op og tilsæt den udblødte husblas. Rør i cremen til husblassen er helt opløst. Hæld derefter cremen i 4 større eller 6 lidt mindre skåle eller forme - skyllet med koldt vand. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste og kan vendes ud.

Hindbærsirup

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog hindbær, rørsukker, vaniljekorn og -stang samt vand i en gryde i ca. 5 min. Hæld bærrene i en sigte over en skål. Skyl gryden og kom saften tilbage heri og bring det i kog. Kog saften ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. 1½ dl sirup tilbage.

Ved servering

Vend desserterne ud og anret dem med lidt sirup. Pynt med bær.

Enkel flødedessert af italiensk oprindelse - om sommeren god og frisk med kompot af rabarber eller anden frugt. Om vinteren kan kompotten klares på basis af frossen frugt.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag