Panna cotta

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(134 vurderinger)

60+ min

Enkel flødedessert af italiensk oprindelse - her serveret med friske bær. Om vinteren kan bærrene erstattes med en kompot eller sirup lavet på basis af frosne bær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Panna cotta

Pynt

  • friske bær, fx hindbær eller jordbær
  • citronmelisse

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Panna cotta

  1. Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  3. Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flyt gryden fra varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt den udblødte husblas. Rør i cremen til husblassen er helt opløst.
  4. Hæld cremen i 4 glas. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste.
  5. Pynt med friske bær og citronmelisse.

Tip

Om vinteren kan bærrene erstattes af fx en hindbærsirup: Kog 200 g hindbær med 150 g rørsukker, 1½ dl vand og lidt vaniljekorn i ca. 5 min. Sigt bærrene og kom saften tilbage i gryden. Kog den ved kraftig varme uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. 1½ dl sirup tilbage.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 78 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag