Enkel flødedessert af italiensk oprindelse - her serveret med friske bær. Om vinteren kan bærrene erstattes med en kompot eller sirup lavet på basis af frosne bær.
8754 kJ / 2092 kcal
1522 kJ / 364 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 2,6 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 17,1 % | 15,3 g |
Fedt: | 80,3 % | 33 g |
Om vinteren kan bærrene erstattes af fx en hindbærsirup: Kog 200 g hindbær med 150 g rørsukker, 1½ dl vand og lidt vaniljekorn i ca. 5 min. Sigt bærrene og kom saften tilbage i gryden. Kog den ved kraftig varme uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. 1½ dl sirup tilbage.
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.