Panna cotta med krydrede æbler

Panna cotta med krydrede æbler

60+ min
Panna cotta er en klassisk flødedessert fra Italien. Panna Cotta betyder slet og ret kogt fløde, så man kan jo give fantasien frit løb og lave sin panna cotta i så mange variationer som fantasien tillader. Her er en efterårsudgave med krydderier og æbler. Den flydende karamel giver et dejligt modspil til den søde panna cotta, og sammen med de syrlige æbler, går det hele op i en højere enhed.

Sådan gør du

Panna cotta
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding.
  • Rør til husblassen er opløst og vend fraichen i.
  • Fordel panna cottaen i 4 glas (a ca. 2 dl) og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.
Krydrede æbler
  • Skær æblerne i tynde både.
  • Smelt sukkeret i en lille gryde.
  • Tilsæt vand, stjerneanis, kanel og stødt kardemomme og lad det koge i ca. 2 min.
  • Kom æblebåde og kardemommekapsler i og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Lad de krydrede æbler køle helt af.
Ved serveringen
  • Fordel de krydrede æbler på panna cottaerne og drys med mandelflager. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

5988 kJ / 1431 kcal

Næringsindhold pr. 100g

676 kJ / 162 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,6 % 3 g
Kulhydrat: 41 % 16,3 g
Fedt: 51,4 % 9,4 g
Mere inspiration

En helt anden, men også meget lækker panna cotta...

Kaffe-panna cotta
60+ min
Kaffe-panna cotta
(1)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Panna cotta
2 blade Husblas
1 Vaniljestang
1½ dl Piskefløde
5 spsk Sukker
3 dl Fraiche
Krydrede æbler
2 Røde æbler, fx jonagold
3 spsk Sukker
½ dl Vand
1 Stjerneanis
1 Kanelstang
½ tsk Stødt kardemomme
8 Kardemommekapsler
½ dl Ristede mandelflager