Panna cotta med krydrede æbler
60+ min

Panna cotta med krydrede æbler

Panna cotta er en klassisk flødedessert. Her i en efterårsudgave med krydderier og æbler.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Panna cotta med krydrede æbler

Panna cotta er en klassisk flødedessert. Her i en efterårsudgave med krydderier og æbler.

Antal portioner

Krydrede æbler

  • 2 æbler, fx jonagold
  • 3 spsk sukker
  • ½ dl vand
  • 1 stjerneanis
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 8 kardemommekapsler
  • ½ dl ristede mandelflager

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og vend fraichen i. Fordel panna cottaen i 4 glas (a ca. 2 dl) og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Krydrede æbler

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde både. Smelt sukkeret i en lille gryde. Tilsæt vand, stjerneanis, kanel og stødt kardemomme og lad det koge i ca. 2 min. Kom æblebåde og kardemommekapsler i og kog det ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Lad dem køle helt af.

Ved serveringen

Fordel de krydrede æbler på panna cottaerne og drys med mandelflager. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %
Print