Panna cotta med krydrede æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

60+ min

Panna cotta er en klassisk flødedessert. Her i en efterårsudgave med krydderier og æbler.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Krydrede æbler

  • 2 æbler, fx jonagold
  • 3 spsk sukker
  • ½ dl vand
  • 1 stjerneanis
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 8 kardemommekapsler
  • ½ dl ristede mandelflager

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og vend fraichen i. Fordel panna cottaen i 4 glas (a ca. 2 dl) og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Krydrede æbler

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde både. Smelt sukkeret i en lille gryde. Tilsæt vand, stjerneanis, kanel og stødt kardemomme og lad det koge i ca. 2 min. Kom æblebåde og kardemommekapsler i og kog det ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Lad dem køle helt af.

Ved serveringen

Fordel de krydrede æbler på panna cottaerne og drys med mandelflager. Server straks.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag