Panna cotta med krydrede æbler

4 timer 30 min
Arbejdstid: 40 min
Panna cotta med krydrede æbler

Panna cotta er en klassisk flødedessert fra Italien. Panna Cotta betyder slet og ret kogt fløde, så man kan jo give fantasien frit løb og lave sin panna cotta i så mange variationer som fantasien tillader. Her er en efterårsudgave med krydderier og æbler. Den flydende karamel giver et dejligt modspil til den søde panna cotta, og sammen med de syrlige æbler, går det hele op i en højere enhed.

Ingredienser

Panna cotta

2 blade Husblas
1 Vaniljestang
1½ dl Piskefløde
5 spsk Sukker
3 dl Fraiche

Krydrede æbler

2 Røde æbler, fx jonagold
3 spsk Sukker
½ dl Vand
1 Stjerneanis
1 Kanelstang
½ tsk Stødt kardemomme
8 Kardemommekapsler
½ dl Ristede mandelflager

Sådan gør du

Panna cotta

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring.
  • Tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding.
  • Rør til husblassen er opløst og vend fraichen i.
  • Fordel panna cottaen i 4 glas (a ca. 2 dl) og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Krydrede æbler

  • Skær æblerne i tynde både.
  • Smelt sukkeret i en lille gryde.
  • Tilsæt vand, stjerneanis, kanel og stødt kardemomme og lad det koge i ca. 2 min.
  • Kom æblebåde og kardemommekapsler i og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min.
  • Lad de krydrede æbler køle helt af.
  • Fordel de krydrede æbler på panna cottaerne og drys med mandelflager.
  • Server straks.

Prøv evt. at lave din panna cotta med en rabarber kompot topping i stedet for krydrede æbler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5865 kJ / 1402 kcal

Næringsindhold pr. 100g

663 kJ / 159 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,7 % 3 g
Kulhydrat: 41,7 % 16,3 g
Fedt: 50,6 % 9,1 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/panna-cotta-med-krydrede-abler/