Panna cotta med krydrede æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

60+ min

Panna cotta er en klassisk flødedessert. Her i en efterårsudgave med krydderier og æbler.

Ingredienser

Antal portioner

Krydrede æbler

  • 2 æbler, fx jonagold
  • 3 spsk sukker
  • ½ dl vand
  • 1 stjerneanis
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 8 kardemommekapsler
  • ½ dl ristede mandelflager

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og vend fraichen i. Fordel panna cottaen i 4 glas (a ca. 2 dl) og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Krydrede æbler

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde både. Smelt sukkeret i en lille gryde. Tilsæt vand, stjerneanis, kanel og stødt kardemomme og lad det koge i ca. 2 min. Kom æblebåde og kardemommekapsler i og kog det ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Lad dem køle helt af.

Ved serveringen

Fordel de krydrede æbler på panna cottaerne og drys med mandelflager. Server straks.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: