Syltede æbler

Syltede æbler

30 min
Søde og syrlige æbler krydret med kanel. Server de syltede æbler som tilbehør til kage og desserter - eller spis dem med is eller flødeskum. Prøv dem også som topping på morgenmaden.
https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-abler/

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
  • Bring vand, sukker og kanelstænger i kog.
  • Kom æblebådene i gryden og kog dem i 6-8 min. uden låg - de skal stadig have bid. Vend forsigtigt rundt et par gange undervejs, så alle æblebådene bliver dækket af lagen.
  • Hæld æblerne i et rengjort sylteglas (ca. 1½ liter). Opbevar glasset på køl.
Energiindhold for hele retten:

5055 kJ / 1208 kcal

Næringsindhold pr. 100g

297 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 0,1 % 0 g
Kulhydrat: 99 % 17,3 g
Fedt: 0,9 % 0,1 g
Mere inspiration

Det er oplagt at lave en portion æblegrød, når der er gode danske æbler i haver og butikker.

Æblegrød
1 time
Æblegrød
(23)

Ingredienser

1½ kg Syrlige æbler
4 dl Vand
175 g Sukker (ca. 2 dl)
2 Kanelstænger