Syltede rødbeder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Syltede rødbeder - helt enkelt og klassisk. Disse hjemmelavede syltede rødbeder smager af tradition og gamle dage.

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 skrubbede rødbeder (ca. 1 kg)
  • 1 spsk groft salt
  • 75 g skrællet peberrod (ca. 8 cm)

Syltelage

  • 1 liter lagereddike
  • 1 kg sukker
  • 1 tsk atamon

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom rødbeder og salt i en tykbundet gryde og hæld vand på til det dækker. Bring vandet i kog og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time - eller til de er møre. Hæld vandet fra og overhæld rødbederne med koldt vand et par gange til de er helt kolde. Skær enderne af og fjern skrællen.

Kom de hele rødbeder i skoldede sylteglas sammen med et stykke peberrod i hvert glas.

Syltelage

Bring eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde - rør til sukkeret er opløst. Tag lagen af varmen og tilsæt atamon. Hæld den varme lage over rødbederne, så sylteglassene er helt fyldte. Luk glassene og opbevar dem på køl.

Tip

Sylt rødbederne hele, så er de lettere at skære ud i tern, skiver eller strimler.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 85 %
  • Fedt: 4 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: