Syltede rødbeder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Syltede rødbeder - helt enkelt og klassisk. Disse hjemmelavede syltede rødbeder smager af tradition og gamle dage.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 skrubbede rødbeder (ca. 1 kg)
  • 1 spsk groft salt
  • 75 g skrællet peberrod (ca. 8 cm)

Syltelage

  • 1 liter lagereddike
  • 1 kg sukker
  • 1 tsk atamon

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom rødbeder og salt i en tykbundet gryde og hæld vand på til det dækker. Bring vandet i kog og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time - eller til de er møre. Hæld vandet fra og overhæld rødbederne med koldt vand et par gange til de er helt kolde. Skær enderne af og fjern skrællen.

Kom de hele rødbeder i skoldede sylteglas sammen med et stykke peberrod i hvert glas.

Syltelage

Bring eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde - rør til sukkeret er opløst. Tag lagen af varmen og tilsæt atamon. Hæld den varme lage over rødbederne, så sylteglassene er helt fyldte. Luk glassene og opbevar dem på køl.

Tip

Sylt rødbederne hele, så er de lettere at skære ud i tern, skiver eller strimler.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 85 %
  • Fedt: 4 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag