Brændende kærlighed
45 min
•
Brændende kærlighed er kartoffelmos med stegt bacon (nogle bruger flæsk) og løg og evt. et grønt drys på toppen. Brændende kærlighed er rigtig mormormad og smager skønt en efterårs- eller vinterdag, når I skal hygge jer. Og så er det nemt at trylle frem. Server brændende kærlighed helt klassisk med syltede rødbeder og rugbrød - velbekomme.
Ingredienser
Kartoffelmos
1 kg
Skrællede kartofler
|
|
---|---|
40 g
Smør
|
|
2½ dl
Varm mælk
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Bacon og løg
10 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Bacon i tern (ca. 250 g)
|
|
6
Løg i halve skiver (ca. 500 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
Friskkværnet peber
|
|
---|---|
Et grønt drys, fx hakket persille eller klippet purløg
|
|
300 g
Syltede rødbeder
|
|
240 g
Groft rugbrød
|
Sådan gør du
Kartoffelmos
Bacon og løg
Du kan gøre kartoffelmosen grovere ved blot at mose kartoflerne med en grydeske.
Har du en rest kartoffelmos tilovers, kan du fx bruge den i Reste-vafler. Du finder opskriften her på arla.dk
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11946 kJ / 2855 kcal
Næringsindhold pr. 100g
459 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 11,6 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 48,6 % | 13,1 g |
Fedt: | 39,8 % | 4,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.