Brændende kærlighed

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(56 vurderinger)

45 min

Kartoffelmos med drys af stegt bacon og løg og lidt purløg på toppen. Hertil syltede rødbeder og rugbrød - velbekomme.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelmos

Drys

  • 16 skiver bacon (ca. 200 g)
  • 6 grofthakkede zittauerløg (ca. 500 g)

Tilbehør

  • ½ dl klippet purløg
  • 400 g syltede rødbeder
  • 240 g groft rugbrød eller andet godt brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i vand uden salt. (Lav drysset af bacon og løg, imens kartoflerne koger). Hæld kogevandet fra de møre kartofler og mos kartoflerne med en håndmixer, kartoffelmoser eller et piskeris. Lun evt. madlavningsfløden og rør den i mosen lidt efter lidt - til du synes, konsistensen er passende. Tilsæt salt og smag til.

Drys

Skær baconskiverne i stykker på 1 cm og steg dem gyldenbrune på en pande uden fedtstof. Tilsæt løg og lad dem stege med, indtil de er gyldenbrune. Rør ofte, så de ikke brænder på.

Anret kartoffelmosen i en skål, på et fad eller direkte på tallerknerne og drys løg og bacon over. Drys til sidst med purløg og server retten med masser af syltede rødbeder og godt brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: