Reste-vafler
Få brugt dine rester i disse lækre vafler. Stort set alle rester kan bruges... suppe, grøntsager, ris, pasta osv. Vaflerne er fryseegnede. Snup én fra fryseren og kom den direkte i madpakken. Det er nemt!
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
50 g
Grahamsmel eller anden fuldkornsmel
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
2½ dl
Mælk
|
|
2
Æg
|
|
2½ dl
"tørre" rester - fx kogte ris, pasta, korn, revet ost, kartoffelmos, frø, kerner, nødder og lign.
|
|
2½ dl
"våde" rester - fx en rest suppe , rå eller kogte grøntsager, most eller revet frugt frugt, syrnede mejeriprodukter og lign.
|
|
1 tsk
Tørret krydderi - fx karry, paprika, oregano, kanel, kardemomme
|
Sådan gør du
Stort set alle rester kan bruges, men du skal skelne mellem "tørre" og "våde" rester. Er mere end halvdelen af resterne "våde", bliver vaflerne klæge. Du kan godt lave vafler med ½ liter "tørre" rester. "Våde" rester er: alle slags grøntsager, frugter, bær og krydderurter. Alle slags suppe og syrnede mejeriprodukter. "Tørre" rester er: alle slags kogte ris, pasta, nudler og korn, bønner og kikærter, kerner, frø og nødder, kartoffelmos og revet ost.
Vaflerne kan også bages i et almindeligt vaffeljern. Brug ca. 1½ dl dej pr. plade og bag den ca. 8 min. Har du ikke et vaffeljern, kan du lave små pandekager af dejen. Vaflerne kan fryses. De kan spises direkte efter optøning, men det smager også godt at lune dem på en brødrister eller i ovnen. Vaflerne er gode til madpakken!
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4294 kJ / 1026 kcal
Næringsindhold pr. 100g
545 kJ / 130 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 14,2 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 55,9 % | 17,9 g |
Fedt: | 29,9 % | 4,4 g |