Reste-vafler

Reste-vafler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

1 timer

Få brugt dine rester i disse lækre vafler. Stort set alle rester kan bruges... suppe, grøntsager, ris, pasta osv. Vaflerne er fryseegnede. Snup én fra fryseren og kom den direkte i madpakken. Det er nemt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

6-8 vafler

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 50 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 2½ dl mælk
  • 2 æg
  • 2½ dl "tørre" rester - fx en rest kogte ris, pasta, korn, revet ost, kartoffelmos, frø, kerner, nødder og lign.
  • 2½ dl "våde" rester - fx en rest suppe, rå eller kogte grøntsager, most eller revet frugt, syrnede mejeriprodukter og lign.
  • 1 tsk tørret krydderi - fx karry, paprika, oregano, kanel, kardemomme

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Smelt smørret.
  2. Kom mel, bagepulver og salt i en skål.
  3. Tilsæt det smeltede smør, mælk og æg på én gang og pisk dejen sammen.
  4. Rør de blandede rester i dejen og smag til med krydderier.
  5. Lad et belgisk vaffeljern blive godt varmt.
  6. Fordel ca. ¾ dl dej pr. vaffel i vaffeljernet og bag vaflerne i ca. 10 min. til de er gyldne.

Brug en rest

Stort set alle rester kan bruges, men du skal skelne mellem "tørre" og "våde" rester. Er mere end halvdelen af resterne "våde", bliver vaflerne klæge. Du kan godt lave vafler med ½ liter "tørre" rester.

"Våde" rester er: alle slags grøntsager, frugter, bær og krydderurter. Alle slags suppe og syrnede mejeriprodukter.

"Tørre" rester er: alle slags kogte ris, pasta, nudler og korn, bønner og kikærter, kerner, frø og nødder, kartoffelmos og revet ost.

Tips

Vaflerne kan også bages i et almindeligt vaffeljern. Brug ca. 1½ dl dej pr. plade og bag den ca. 8 min. Har du ikke et vaffeljern, kan du lave små pandekager af dejen.

Vaflerne kan fryses. De kan spises direkte efter optøning, men det smager også godt at lune dem på en brødrister eller i ovnen. Vaflerne er gode til madpakken!

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3938 kJ / 941 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 16,2 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 32,8 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag