Stort set alle rester kan bruges, men du skal skelne mellem "tørre" og "våde" rester. Er mere end halvdelen af resterne "våde", bliver vaflerne klæge. Du kan godt lave vafler med ½ liter "tørre" rester. "Våde" rester er: alle slags grøntsager, frugter, bær og krydderurter. Alle slags suppe og syrnede mejeriprodukter. "Tørre" rester er: alle slags kogte ris, pasta, nudler og korn, bønner og kikærter, kerner, frø og nødder, kartoffelmos og revet ost.
Vaflerne kan også bages i et almindeligt vaffeljern. Brug ca. 1½ dl dej pr. plade og bag den ca. 8 min. Har du ikke et vaffeljern, kan du lave små pandekager af dejen. Vaflerne kan fryses. De kan spises direkte efter optøning, men det smager også godt at lune dem på en brødrister eller i ovnen. Vaflerne er gode til madpakken!
3895 kJ / 931 kcal
724 kJ / 173 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 15,6 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 51,4 % | 21,9 g |
Fedt: | 33 % | 6,5 g |
Vafler til hovedret og vafler til dessert - ja, hvorfor ikke?
25 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
50 g
Grahamsmel eller anden fuldkornsmel
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
2½ dl
Mælk
|
|
2
Æg
|
|
2½ dl
"tørre" rester - fx kogte ris, pasta, korn, revet ost, kartoffelmos, frø, kerner, nødder og lign.
|
|
2½ dl
"våde" rester - fx en rest suppe, rå eller kogte grøntsager, most eller revet frugt, syrnede mejeriprodukter og lign.
|
|
1 tsk
Tørret krydderi - fx karry, paprika, oregano, kanel, kardemomme
|