Reste-vafler

Reste-vafler

1 time
Fryseegnet
Få brugt dine rester i disse lækre vafler. Stort set alle rester kan bruges... suppe, grøntsager, ris, pasta osv. Vaflerne er fryseegnede. Snup én fra fryseren og kom den direkte i madpakken. Det er nemt!

Sådan gør du

  • Smelt smørret.
  • Kom mel, bagepulver og salt i en skål.
  • Tilsæt det smeltede smør, mælk og æg på én gang og pisk dejen sammen.
  • Rør de blandede rester i dejen og smag til med krydderier.
  • Lad et belgisk vaffeljern blive godt varmt.
  • Fordel ca. ¾ dl dej pr. vaffel i vaffeljernet og bag vaflerne i ca. 10 min. til de er gyldne.
Mere inspiration

Vafler til hovedret og vafler til dessert - ja, hvorfor ikke?

Vafler
45 min
Vafler
(370)
Velbekomme!
Brug en rest

Stort set alle rester kan bruges, men du skal skelne mellem "tørre" og "våde" rester. Er mere end halvdelen af resterne "våde", bliver vaflerne klæge. Du kan godt lave vafler med ½ liter "tørre" rester. "Våde" rester er: alle slags grøntsager, frugter, bær og krydderurter. Alle slags suppe og syrnede mejeriprodukter. "Tørre" rester er: alle slags kogte ris, pasta, nudler og korn, bønner og kikærter, kerner, frø og nødder, kartoffelmos og revet ost.

Tips

Vaflerne kan også bages i et almindeligt vaffeljern. Brug ca. 1½ dl dej pr. plade og bag den ca. 8 min. Har du ikke et vaffeljern, kan du lave små pandekager af dejen. Vaflerne kan fryses. De kan spises direkte efter optøning, men det smager også godt at lune dem på en brødrister eller i ovnen. Vaflerne er gode til madpakken!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3895 kJ / 931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

724 kJ / 173 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 15,6 % 6,7 g
Kulhydrat: 51,4 % 21,9 g
Fedt: 33 % 6,5 g
Relateret video
Reste-vafler

Ingredienser

Smør
25 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g
Grahamsmel eller anden fuldkornsmel
50 g
Bagepulver
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Mælk
2½ dl
Æg
2
"tørre" rester - fx en rest kogte ris, pasta, korn, revet ost, kartoffelmos, frø, kerner, nødder og lign.
2½ dl
"våde" rester - fx en rest suppe, rå eller kogte grøntsager, most eller revet frugt, syrnede mejeriprodukter og lign.
2½ dl
Tørret krydderi - fx karry, paprika, oregano, kanel, kardemomme
1 tsk