Spinatvafler med hytteost og kylling

Spinatvafler med hytteost og kylling

20 min
Spinatvafler med hytteost og stegt kylling. Disse grønne spinatvafler smager fantastisk med kylling, masser af grønt og hytteost til. Spinatvaflerne har en fantastisk flot farve - og så er vaflerne super nemme at lave!
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatvafler-med-hytteost-og-kylling/

Sådan gør du

Spinatvafler
  • Blend æg, havreryn og de øvrige ingredienser i ca. 1 min.
  • Varm et vaffeljern godt op. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet - dejen skal fordeles helt ud til kanten.
  • Pres vaffeljernet helt sammen og bag vaflen ca. 2 min. til den er gennembagt. Bag de resterende vafler og hold dem varme.
Kylling
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande.
  • Steg kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend af og til.
Ved serveringen
  • Bland spinat, beder og rødløg sammen i en skål.
  • Anret noget af salaten på vaflerne sammen med kylling og hytteost. Drys med peber.
  • Server resten af salaten ved siden af.

Er du til sprøde vafler kan du holde dem lune i ovnen ved ca. 200°. Er du til bløde vafler kan du holde dem lune under et låg eller viskestykke.

Energiindhold for hele retten:

4681 kJ / 1119 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 41,2 % 9,5 g
Kulhydrat: 33,8 % 7,8 g
Fedt: 25 % 2,7 g
Relateret video
Sådan laver du Spinatvafler med hytteost og kylling

Ingredienser

Spinatvafler - 4 stk.
3 Æg
100 g Havregryn (ca. 3 dl)
100 g Skyllede babyspinatblade
1 dl Mælk
½ tsk Groft salt
½ tsk Bagepulver
Kylling
Smør eller olie til stegning
200 g Kyllingefilet skåret i mundretter stykker
½ tsk Groft salt
100 g Skyllede babyspinatblade
100 g Skrællede bolsjebeder i tynde skiver
1 Rødløg i små tern
250 g Hytteost
Friskkværnet peber