Madvafler med spidskålssalat og rejer

Madvafler med spidskålssalat og rejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

De lækre madvafler med topping er aftensmad for både store og små. De belgiske vafler er nemme og sjove at bage, så måske børnene vil med i køkkenet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Madvafler - 8 stk.

Spidskålssalat med æble

  • 1 citron (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • 3 røde æbler i små tern (ca. 375 g)
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 3 dl blade af bredbladet persille

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Madvafler

  1. Bland mel og salt i en skål og pisk æg og mælk i. Tilsæt ost og rør dejen igennem.
  2. Varm et belgisk vaffeljern godt op - kraftig varme, hvis du har regulering.
  3. Fordel ca. 2 dl dej i vaffeljernet - helt ud til kanterne. Pres vaffeljernet helt sammen og bag den dobbelte vaffel i 3-4 min. - del i to.
  4. Bag i alt 4 dobbelte vafler (8 delte) og hold dem lune i ovnen ved ca. 175° - traditionel ovn, på en plade med bagepapir.

Spidskålssalat med æble

  1. Riv skallen fint og pres saften af citronen. Kom citronskal og -saft i en stor skål sammen med salt.
  2. Vend æbletern i citronsaften efterhånden som du skærer dem ud.
  3. Vend spidskål og persille i og smag til.

Server de lune madvafler toppet med spidskålssalat, rejer og hytteost.

Tip

Du kan også bage 8 vafler i et rundt vaffeljern. Så skal du komme ca. 1 dl dej i vaffeljernet (også helt ud til kanten) og bage i ca. 2 min. ved kraftig varme.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10642 kJ / 2544 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,6 g
  • Protein: 36,9 %
  • Kulhydrat: 38,1 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag