Madvafler med spidskålssalat og rejer

Madvafler med spidskålssalat og rejer

30 min
De lækre madvafler med topping er aftensmad for både store og små. De belgiske vafler er nemme og sjove at bage, så måske børnene vil med i køkkenet.

Sådan gør du

Madvafler
  • Bland mel og salt i en skål og pisk æg og mælk i. Tilsæt ost og rør dejen igennem.
  • Varm et belgisk vaffeljern godt op - kraftig varme, hvis du har regulering.
  • Fordel ca. 2 dl dej i vaffeljernet - helt ud til kanterne. Pres vaffeljernet helt sammen og bag den dobbelte vaffel i 3-4 min. - del i to.
  • Bag i alt 4 dobbelte vafler (8 delte) og hold dem lune i ovnen ved ca. 175° - traditionel ovn, på en plade med bagepapir.
Spidskålssalat med æble
  • Riv skallen fint og pres saften af citronen. Kom citronskal og -saft i en stor skål sammen med salt.
  • Vend æbletern i citronsaften efterhånden som du skærer dem ud.
  • Vend spidskål og persille i og smag til.
  • Server de lune madvafler toppet med spidskålssalat, rejer og hytteost.

Du kan også bage 8 vafler i et rundt vaffeljern. Så skal du komme ca. 1 dl dej i vaffeljernet (også helt ud til kanten) og bage i ca. 2 min. ved kraftig varme.

Energiindhold for hele retten:

9996 kJ / 2389 kcal

Næringsindhold pr. 100g

404 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 36,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 41,9 % 9,9 g
Fedt: 21,3 % 2,3 g
Mere inspiration

Her er opskriften på de klassiske sprøde vafler til dessert eller en kop kaffe.

Vafler
45 min
Vafler
(505)

Ingredienser

Madvafler - 8 stk.
250 g Grahamsmel (ca. 4 dl)
1 tsk Groft salt
2 Æg
4 dl Mælk
200 g Revet mozzarellaost
Spidskålssalat med æble
1 Citron (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt
3 Røde æbler i små tern (ca. 375 g)
300 g Fintsnittet spidskål
3 dl Blade af bredbladet persille
300 g Afdryppede rejer
450 g Hytteost
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk