Friskbagte vafler smager skønt og med et vaffeljern er det både nemt og sjovt at bage vafler. Denne vaffeldej indeholder kærnemælk, citronskal og vanilje og giver de mest lækre og sprøde vafler. Du kan servere syltetøj, flødeskum, vaniljeis, frisk frugt - eller blot et lille drys flormelis og citronsaft til de nybagte vafler. Vaffeldejen giver 12 styks sprøde vafler.
Det smager skønt med varm og krydret æblegløgg til vaflerne
Lad vaflerne tø og lun dem i vaffeljernet eller på en brødrister.
Små tykke pandekager: Kom 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag pandekagerne ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side - ca. 60 stk.
Vafler og pandekager smager også godt sammen med syltetøj og flormelis eller rørsukker og friskpresset citronsaft. Vafler og pandekager kan bages på forhånd. Læg dem i ét lag på en plade med bagepapir og lun vafler eller pandekager i ca. 4 min. ved 200° - tradtionel ovn.
14804 kJ / 3538 kcal
966 kJ / 231 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 9 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 39,8 % | 22,6 g |
Fedt: | 51,2 % | 13,4 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.