Vafler

Bedømmelse

(179 vurderinger)

45 min

Når duften af friskbagte vafler breder sig, bliver voksne som børn igen. Server vaflerne med en skål af årstidens friske frugt.

Ingredienser

Antal portioner

Vafler - 12 stk.

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter kærnemælk
  • 4 æg
  • 100 g smør - smeltet

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Vafler

Kom mel, bagepulver, citronskal, vaniljekorn, muskatnød, sukker og salt i en skål. Tilsæt kærnemælk og æg på en gang. Pisk dejen sammen og tilsæt det smeltede smør.

Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Pres det godt sammen og bag ca. 1½ min. på hver side i et gammeldags vaffeljern eller ca. 3 min. i et elektrisk. Server de gyldne og sprøde vafler straks - gerne lige fra vaffeljernet. Bag resten af vaflerne.

Variation - små, tykke pandekager

Kom 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag pandekagerne ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side - ca. 60 stk.

Tips

Vafler og pandekager smager også godt sammen med syltetøj og flormelis eller rørsukker og friskpresset citronsaft. Vafler og pandekager kan bages på forhånd. Læg dem i ét lag på en plade med bagepapir og lun vafler eller pandekager i ca. 4 min. ved 200°.

Frysetip

Lad dem tø og lun dem på en brødrister eller i ovnen.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 43 %

Print

Kilde: