Vafler

45 min Dessert

Friskbagte vafler smager skønt og med et vaffeljern er det både nemt og sjovt at bage vafler. Denne vaffeldej indeholder kærnemælk, citronskal og vanilje og giver de mest lækre og sprøde vafler. Du kan servere syltetøj, flødeskum, vaniljeis, frisk frugt - eller blot et lille drys flormelis og citronsaft til de nybagte vafler. Vaffeldejen giver 12 styks sprøde vafler.

Vafler
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14804 kJ / 3538 kcal

Energifordeling:
Fiber: 12,8 g
Protein: 9 %
Kulhydrat: 39,8 %
Fedt: 51,2 %
Frysetip

Lad vaflerne tø og lun dem på en brødrister eller i ovnen.

Variation

Små tykke pandekager: Kom 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag pandekagerne ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side - ca. 60 stk.

Tips

Vafler og pandekager smager også godt sammen med syltetøj og flormelis eller rørsukker og friskpresset citronsaft. Vafler og pandekager kan bages på forhånd. Læg dem i ét lag på en plade med bagepapir og lun vafler eller pandekager i ca. 4 min. ved 200° - tradtionel ovn.

Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser