Vafler

Vafler

45 min
Fryseegnet
Friskbagte sprøde vafler smager skønt og med et vaffeljern er det både nemt og sjovt at bage vafler. Opskriften på denne vaffeldej indeholder mælk, citronskal og vanilje og giver de mest lækre vafler. Du kan servere syltetøj, creme fraiche, flødeskum, vaniljeis, frisk frugt - eller blot et lille drys flormelis og citronsaft til de nybagte vafler. Hjemmebagte vafler er bare de bedste. Bag dem og nyd duften af friskbagte vafler.

Sådan gør du

Vafler
  • Kom mel, sukker, bagepulver, salt og citronskal i en skål.
  • Tilsæt mælk, vand og æg på én gang. Pisk dejen sammen og tilsæt det smeltede smør.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Bag vaflen i 3-4 min. - eller til den er gylden.
  • Læg vaflen på en rist eller alternativt på en tallerken under alufolie og hold den lun i ovnen. Bag resten af vaflerne.
  • Drys flormelis over vaflerne og server med syltetøj.

Vafler og pandekager kan bages på forhånd. Læg dem i ét lag på en plade med bagepapir og lun vafler eller pandekager i ca. 4 min. ved 200° - tradtionel ovn.

Vafler og pandekager smager også godt sammen med rørsukker og friskpresset citronsaft eller creme fraiche og syltetøj.

Lad vaflerne tø og lun dem i vaffeljernet eller på en brødrister.

Energiindhold for hele retten:

9448 kJ / 2258 kcal

Næringsindhold pr. 100g

850 kJ / 203 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 10 % 5 g
Kulhydrat: 49,5 % 24,7 g
Fedt: 40,5 % 9,3 g
Mere inspiration

Ekstra sprøde og virkelig lækre belgiske vafler.

Belgiske vafler
30 min
Belgiske vafler
(30)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

3 spsk Sukker
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Groft salt
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 dl Mælk eller kærnemælk
2 dl Vand
3 Æg
100 g Smør - smeltet
Pynt
Flormelis
Tilbehør
Syltetøj