Vafler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(243 vurderinger)

45 min

Friskbagte vafler smager skønt. Server disse nemme vafler med med en skål syltetøj eller frisk frugt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Vafler - 12 stk.

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter kærnemælk
  • 4 æg
  • 100 g smør - smeltet

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Vafler

  1. Kom mel, bagepulver, citronskal, vaniljekorn, sukker og salt i en skål.
  2. Tilsæt kærnemælk og æg på en gang. Pisk dejen sammen og tilsæt det smeltede smør.
  3. Lad et vaffeljern blive godt varmt. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Bag vaflen i ca. 2 min. - eller til den er gylden. Læg den på en tallerken under alufolie og hold den lun i ovnen. Bag resten af vaflerne.
  4. Drys flormelis over vaflerne og server med letpisket flødeskum og syltetøj.

Frysetip

Lad dem tø og lun dem på en brødrister eller i ovnen.

Variation

Små tykke pandekager: Kom 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag pandekagerne ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side - ca. 60 stk.

Tips

Vafler og pandekager smager også godt sammen med syltetøj og flormelis eller rørsukker og friskpresset citronsaft. Vafler og pandekager kan bages på forhånd. Læg dem i ét lag på en plade med bagepapir og lun vafler eller pandekager i ca. 4 min. ved 200° - tradtionel ovn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15010 kJ / 3574 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag