Vafler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(189 vurderinger)

45 min

Når duften af friskbagte vafler breder sig, bliver voksne som børn igen. Server vaflerne med en skål af årstidens friske frugt.

Ingredienser

Antal portioner

Vafler - 12 stk.

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter kærnemælk
  • 4 æg
  • 100 g smør - smeltet

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Vafler

Kom mel, bagepulver, citronskal, vaniljekorn, muskatnød, sukker og salt i en skål. Tilsæt kærnemælk og æg på en gang. Pisk dejen sammen og tilsæt det smeltede smør.

Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Pres det godt sammen og bag ca. 1½ min. på hver side i et gammeldags vaffeljern eller ca. 3 min. i et elektrisk. Server de gyldne og sprøde vafler straks - gerne lige fra vaffeljernet. Bag resten af vaflerne.

Frysetip

Lad dem tø og lun dem på en brødrister eller i ovnen.

Variation

Små tykke pandekager: Kom 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag pandekagerne ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side - ca. 60 stk.

Tips

Vafler og pandekager smager også godt sammen med syltetøj og flormelis eller rørsukker og friskpresset citronsaft. Vafler og pandekager kan bages på forhånd. Læg dem i ét lag på en plade med bagepapir og lun vafler eller pandekager i ca. 4 min. ved 200° - tradtionel ovn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde: