Vafler
45 min

Vafler

Når duften af friskbagte vafler breder sig, bliver voksne som børn igen. Server vaflerne med en skål af årstidens friske frugt.
Fryseegnet
Bedømmelse (150 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vafler

Når duften af friskbagte vafler breder sig, bliver voksne som børn igen. Server vaflerne med en skål af årstidens friske frugt.

Antal portioner

Vafler - 12 stk.

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter kærnemælk
  • 4 æg
  • 100 g smør - smeltet

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Vafler

Kom mel, bagepulver, citronskal, vaniljekorn, muskatnød, sukker og salt i en skål. Tilsæt kærnemælk og æg på en gang. Pisk dejen sammen og tilsæt det smeltede smør.

Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Pres det godt sammen og bag ca. 1½ min. på hver side i et gammeldags vaffeljern eller ca. 3 min. i et elektrisk. Server de gyldne og sprøde vafler straks - gerne lige fra vaffeljernet. Bag resten af vaflerne.

Variation - små, tykke pandekager

Kom 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag pandekagerne ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side - ca. 60 stk.

Tips

Vafler og pandekager smager også godt sammen med syltetøj og flormelis eller rørsukker og friskpresset citronsaft. Vafler og pandekager kan bages på forhånd. Læg dem i ét lag på en plade med bagepapir og lun vafler eller pandekager i ca. 4 min. ved 200°.

Tips

Lad dem tø og lun dem på en brødrister eller i ovnen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 43 %
Print