Spinatvafler med laks

Spinatvafler med laks

1 time
Grønne spinatvafler danner en skøn og dekorativ bund til såvel røget laks som stenbiderrogn. Denne opskrift på spinatvafler med laks er oplagte til en forretstallerken, men kan også serveres som en indbydende tapas/velkomstsnack. De faverige vafler indbyder til kreative anretninger, du kan bygge store salater ovenpå - eller pynte helt enkelt. Det er nemt at lave vafler med spinat - og de kan spises som de er - grønne, sprøde og lækre.

Sådan gør du

Peberrodscreme
  • Rør fraiche sammen med æble, peberrod og salt.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
Spinatvafler
  • Lad spinaten tø i en sigte og pres væden fra. Hak spinaten fint.
  • Bland mel, bagepulver og salt.
  • Pisk mælken i sammen med æggene til en jævn dej.
  • Vend spinat og smør i dejen.
Sådan bager du spinatvafler
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Pensl pladerne første gang med lidt smør.
  • Hæld dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflerne i ca. 2 min. - eller til de er gyldne.
  • Bag resten af vaflerne.
Ved serveringen
  • Anret 3-4 små vafler sammen med peberrodscreme og strimler af laks. Drys med friskkværnet peber og pynt med dild.
Mere inspiration

Lyst til et helt vaffelmåltid? - så er desserten her.

Vafler
45 min
Vafler
(370)
Velbekomme!
Tips

Skal du bage mange vafler kan du bage dem et par timer i forvejen og varme dem i ovnen lige før serveringen. Du kan servere spinatvafler med stenbiderrogn, cremefraiche og hakkede rødløg som en skøn forret, når der er sæson for frisk stenbiderrogn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12628 kJ / 3018 kcal

Næringsindhold pr. 100g

655 kJ / 157 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 22,6 % 8,7 g
Kulhydrat: 26,4 % 10,2 g
Fedt: 51 % 9 g

Ingredienser

Peberrodscreme med æble
2½ dl
Groftrevet æble, fx granny smith
1
Fintrevet frisk peberrod
2 spsk
Havsalt, fx læsø sydesalt
¼ tsk
Spinatvafler
Frossen helbladet spinat
150 g
Sigtet speltmel (ca. 4 dl)
225 g
Bagepulver
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Mælk
4½ dl
Æg
2
Smeltet smør, let afkølet
100 g
Tilbehør
Røget laks i strimler
10 skiver
Pynt
Friskkværnet peber
Friske dildkviste