Spinatvafler med laks

Spinatvafler med laks

1 time
Grønne spinatvafler danner en skøn og dekorativ bund til såvel røget laks som stenbiderrogn. Denne opskrift på spinatvafler med laks er oplagte til en forretstallerken, men kan også serveres som en indbydende tapas/velkomstsnack. De faverige vafler indbyder til kreative anretninger, du kan bygge store salater ovenpå - eller pynte helt enkelt. Det er nemt at lave vafler med spinat - og de kan spises som de er - grønne, sprøde og lækre.
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatvafler-med-laks/

Sådan gør du

Peberrodscreme
  • Rør fraiche sammen med æble, peberrod og salt.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
Spinatvafler
  • Lad spinaten tø i en sigte og pres væden fra. Hak spinaten fint.
  • Bland mel, bagepulver og salt.
  • Pisk mælken i sammen med æggene til en jævn dej.
  • Vend spinat og smør i dejen.
Sådan bager du spinatvafler
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Pensl pladerne første gang med lidt smør.
  • Hæld dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflerne i ca. 2 min. - eller til de er gyldne.
  • Bag resten af vaflerne.
Ved serveringen
  • Anret 3-4 små vafler sammen med peberrodscreme og strimler af laks. Drys med friskkværnet peber og pynt med dild.

Skal du bage mange vafler kan du bage dem et par timer i forvejen og varme dem i ovnen lige før serveringen. Du kan servere spinatvafler med stenbiderrogn, cremefraiche og hakkede rødløg som en skøn forret, når der er sæson for frisk stenbiderrogn.

Energiindhold for hele retten:

12343 kJ / 2950 kcal

Næringsindhold pr. 100g

640 kJ / 153 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 23,7 % 8,9 g
Kulhydrat: 27,4 % 10,3 g
Fedt: 48,9 % 8,5 g
Mere inspiration

Lyst til et helt vaffelmåltid? - så er desserten her.

Vafler
45 min
Vafler
(529)

Ingredienser

Peberrodscreme med æble
2½ dl Fraiche
1 Groftrevet æble, fx granny smith
2 spsk Fintrevet frisk peberrod
¼ tsk Havsalt, fx læsø sydesalt
Spinatvafler
150 g Frossen helbladet spinat
225 g Sigtet speltmel (ca. 4 dl)
2 tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
4½ dl Mælk
2 Æg
100 g Smeltet smør, let afkølet
Tilbehør
10 skiver Røget laks i strimler
Pynt
Friskkværnet peber
Dildkviste