Spinatvafler med laks
1 timer

Spinatvafler med laks

De grønne vafler passer også til en salat eller som et festlig mellemmåltid.
Bedømmelse (74 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spinatvafler med laks

De grønne vafler passer også til en salat eller som et festlig mellemmåltid.

Opskriften gælder for 12 personer

Peberrodscreme med æble

  • 150 g frossen helbladet spinat
  • 100 g smør
  • 225 g sigtet speltmel (ca. 4 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 4½ dl mælk
  • 2 æg

Pynt

  • friske dildkviste
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 10 skiver røget laks i strimler

Fremgangsmåde:

Peberrodscreme

Rør fraiche sammen med æble, peberrod og salt. Stil cremen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Lad spinaten tø i en sigte og pres væden fra. Hak spinaten fint. Smelt smørret og lad det køle let af. Bland mel, bagepulver og salt. Pisk mælken i sammen med æggene til en jævn dej. Vend spinat og smør i dejen.

Lad imens vaffeljernet blive godt varmt. Pensl pladerne første gang med lidt smør. Hæld dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflerne i ca. 2 min. - eller til de er gyldne. Bag resten af vaflerne.

Ved serveringen

Anret 3-4 små vafler sammen med peberrodscreme og strimler af laks. Drys med friskkværnet peber og pynt med dild.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Det oplagte vinvalg til denne ret er en hvidvin på riesling-druen med sødme. Den vil passe godt til både røg, peberrod og æble. Find en riesling kabinett fra Mosel Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til laks