Spinatvafler med laks - Opskrifter - Arla

Spinatvafler med laks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(93 vurderinger)

1 timer

De grønne vafler passer også til en salat eller som et festlig mellemmåltid.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Peberrodscreme med æble

  • 150 g frossen helbladet spinat
  • 100 g smør
  • 225 g sigtet speltmel (ca. 4 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 4½ dl mælk
  • 2 æg

Pynt

  • frisk dildkvist
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 10 skiver røget laks i strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Peberrodscreme

Rør fraiche sammen med æble, peberrod og salt. Stil cremen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Lad spinaten tø i en sigte og pres væden fra. Hak spinaten fint. Smelt smørret og lad det køle let af. Bland mel, bagepulver og salt. Pisk mælken i sammen med æggene til en jævn dej. Vend spinat og smør i dejen.

Lad imens vaffeljernet blive godt varmt. Pensl pladerne første gang med lidt smør. Hæld dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflerne i ca. 2 min. - eller til de er gyldne. Bag resten af vaflerne.

Ved serveringen

Anret 3-4 små vafler sammen med peberrodscreme og strimler af laks. Drys med friskkværnet peber og pynt med dild.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Det oplagte vinvalg til denne ret er en hvidvin på riesling-druen med sødme. Den vil passe godt til både røg, peberrod og æble. Find en riesling kabinett fra Mosel Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til laks