Kartoffelvafler

Kartoffelvafler

45 min Tilbehør
Kartoffelvafler er et virkeligt lækkert tilbehør til både kød, fisk og salat - sommer som vinter - til få og mange. Kartoffelvaflerne kan ovenikøbet forberedes 3-4 timer i forvejen og blot varmes lige inden de serveres. Kartoffelvaflerne smager super godt som de er, også kolde i madpakken. Prøv at servere dem som forret med røget laks eller frisk stenbiderrogn, cremefraiche, rødløg og frisk dild – en himmelsk mundfuld. Der er ramsløg i opskriften, men det kan du sagtens erstatte med frisk timian, oregano eller rosmarin.
Mere inspiration

Her er et andet dejligt kartoffeltilbehør

Velbekomme!
Tips

Kartoffelvaflerne kan spices op med fx 3 spsk finthakkede timianblade, 1 knust fed hvidløg eller ¼ tsk friskkværnet peber ekstra. Du kan lave en stor portion kartoffelvafler i forvejen og varme de færdigbagte vafler op lige inden serveringen. Læg bagte kartoffelvafler på plader med bagepapir og varm dem midt i ovnen ca. 4 minutter ved 250° - en plade ad gangen.

Variation

Du kan tilsætte oregano, timian eller rosmarin i stedet for ramsløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3313 kJ / 792 kcal

Næringsindhold pr. 100g

566 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 47,1 % 15,7 g
Fedt: 46,8 % 7,2 g

Ingredienser