Sprøde kartoffelvafler
45 min

Sprøde kartoffelvafler

Lækkert kartoffeltilbehør, som kan forberedes 3-4 timer i forvejen.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde kartoffelvafler

Lækkert kartoffeltilbehør, som kan forberedes 3-4 timer i forvejen.

12 vafler

Antal portioner
  • 1½ kg skrællede melede kartofler
  • 100 g smør - smeltet
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Riv kartoflerne groft og vend dem sammen med smeltet smør, salt og peber.

Varm et vaffeljern godt op. Kom ca. 1 dl revne kartofler i vaffeljernet - dejen skal fordeles helt ud til kanten. Pres vaffeljernet helt sammen og bag kartoffelvaflen 3-5 min. ved jævn til kraftig varme. Bag resten af vaflerne.

Fordel de bagte kartoffelvafler på 2 plader med bagepapir. Varm vaflerne midt i ovnen - en plade ad gangen.

Tip

Kartoffel”dejen” kan tilsættes ekstra smag. Prøv fx enten 3 spsk finthakkede timianblade, 1 knust fed hvidløg eller ¼ tsk friskkværnet peber ekstra.

Varmetid

ca. 4 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 39 %
Print