Sprøde kartoffelvafler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

45 min

Lækkert kartoffeltilbehør, som kan forberedes 3-4 timer i forvejen.

Ingredienser

12 vafler

Antal portioner

  • 1½ kg skrællede melede kartofler
  • 100 g smør - smeltet
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Riv kartoflerne groft og vend dem sammen med smeltet smør, salt og peber.

Varm et vaffeljern godt op. Kom ca. 1 dl revne kartofler i vaffeljernet - dejen skal fordeles helt ud til kanten. Pres vaffeljernet helt sammen og bag kartoffelvaflen 3-5 min. ved jævn til kraftig varme. Bag resten af vaflerne.

Fordel de bagte kartoffelvafler på 2 plader med bagepapir. Varm vaflerne midt i ovnen - en plade ad gangen.

Tip

Kartoffel”dejen” kan tilsættes ekstra smag. Prøv fx enten 3 spsk finthakkede timianblade, 1 knust fed hvidløg eller ¼ tsk friskkværnet peber ekstra.

Varmetid

ca. 4 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: