Små bagte kartofler

Små bagte kartofler

45 min
Små bagte kartofler er det perfekte tilbehør til både bøf, roastbeef og chateaubriand. Kødet er på panden og de lækre bagte kartofler i ovnen. Ovnbagte kartofler kan varieres både i udskæring og krydring - her har vi valgt små halve kartofler og oregano, men prøv, hvad du bedst kan lide. Opskriften på disse kartofler i ovn er både hurtig og nemat have med at gøre og så kan kartoflerne gøres klar i god tid. Sprøde ovnbagte kartofler er et hit for både værter og gæster.

Sådan gør du

Kartofler i ovn
  • Vask kartoflerne grundigt og del dem i halve.
  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Tilsæt smør og krydderier og vend rundt, så det bliver godt blandet.
  • Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Chateaubriand og bagte hvidløg

Velbekomme!
Tip

Du kan spice kartoflerne op med cayennepeber eller chili - eller udskifte oregano med timian eller anden krydderurt.

Forbered i god tid

Du kan forkoge og krydre kartoflerne i god tid, og sætte dem i ovnen lige før I skal spise.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6191 kJ / 1480 kcal

Næringsindhold pr. 100g

241 kJ / 58 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,1 % 1 g
Kulhydrat: 67,7 % 9,6 g
Fedt: 25,2 % 1,6 g

Ingredienser

Kartofler i ovn
Små faste kartofler
1½ kg
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Smør
50 g
Hakket frisk oregano eller 2 tsk tørret oregano
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber