Chateaubriand og bagte hvidløg

Chateaubriand og bagte hvidløg

1 time
Forkælelse på højt plan! Chateaubriand, som er den tykke midterste udskæring af oksemørbraden, tilberedes til perfektion og serveres med ovnbagte hvidløg og madagaskarpebersauce. Prøv vores opskrift på chateaubriand, når du har lyst til luksus og forkælelse - den fortjener at blive nydt i godt selskab.

Sådan gør du

Bagte hvidløg
  • Skær toppen af hvidløgene og stil dem i et lille ovnfast fad. Kom lidt smør på og drys med sukker og salt.
  • Bag hvidløgene midt i ovnen. (Bag kartoflerne med de sidste 15 min. af bagetiden.).
Chateaubriand
  • Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt).
  • Tilsæt vand og drys med salt og peber.
  • Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til.
  • Mål efter ca. 10 min. kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°.
  • Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.
Madagaskarpebersauce
  • Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost.
  • Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter.
  • Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.
Ved serveringen af chateaubriand
  • Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet. Server med små bagte kartofler og dampede forårsløg.
Bagetid
  • Sæt hvidløgene i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. 40 min.
Mere inspiration

Også en dejlig kartoffel til chateaubriand.

Pommes Anna
60+ min
Pommes Anna
(3)
Velbekomme!
Tip

I stedet for de små bagte kartofler kan du servere kogte aspargeskartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12629 kJ / 3018 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,7 % 2,1 g
Kulhydrat: 57,1 % 10,3 g
Fedt: 31,2 % 2,6 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Bagte hvidløg
Hele hvidløg (3-4 stk.)
250 g
Smør
10 g
Sukker
¼ tsk
Groft salt
¼ tsk
Chateaubriand
Smør
10 g
Chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (ca. 400 g)
1
Vand
1 dl
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Madagaskarpebersauce
Madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
1½ tsk
Vand
2 dl
150 g
Pynt
Hakkede madagaskarpeberkorn
Tilbehør
Små bagte kartofler - se link herunder
500 g
Dampede forårsløg (ca. 200 g)
2 bundter
Indkluderet i opskriften