Chateaubriand og bagte hvidløg

1 time
Chateaubriand og bagte hvidløg

Forkælelse på højt plan! Chateaubriand, som er den tykke midterste udskæring af oksemørbraden, tilberedes til perfektion og serveres med ovnbagte hvidløg og madagaskarpebersauce. Prøv vores opskrift på chateaubriand, når du har lyst til luksus og forkælelse - den fortjener at blive nydt i godt selskab.

Ingredienser

Bagte hvidløg

250 g Hele hvidløg (3-4 stk.)
10 g Smør
¼ tsk Sukker
¼ tsk Groft salt

Chateaubriand

10 g Smør
1 Chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (ca. 400 g)
1 dl Vand
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Madagaskarpebersauce

1½ tsk Madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
2 dl Vand
150 g Flødeost

Pynt

Hakkede madagaskarpeberkorn

Tilbehør

500 g Små bagte kartofler - se link herunder
2 bundter Dampede forårsløg (ca. 200 g)
Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Bagte hvidløg

  • Skær toppen af hvidløgene og stil dem i et lille ovnfast fad. Kom lidt smør på og drys med sukker og salt.
  • Sæt hvidløgene i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag hvidløgene midt i ovnen i ca. 40 min. (Bag kartoflerne med de sidste 15 min. af bagetiden.).

Chateaubriand

  • Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt).
  • Tilsæt vand og drys med salt og peber.
  • Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til.
  • Mål efter ca. 10 min. kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°.
  • Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.

Madagaskarpebersauce

  • Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost.
  • Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter.
  • Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen af chateaubriand

  • Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet. Server med små bagte kartofler og dampede forårsløg.

I stedet for de små bagte kartofler kan du servere kogte aspargeskartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12629 kJ / 3018 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,7 % 2,1 g
Kulhydrat: 57,1 % 10,3 g
Fedt: 31,2 % 2,6 g
Relateret video Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

https://www.arla.dk/opskrifter/chateaubriand-og-bagte-hvidlog/