Chateaubriand og bagte hvidløg
1 time
•
Forkælelse på højt plan! Chateaubriand, som er den tykke midterste udskæring af oksemørbraden, tilberedes til perfektion og serveres med ovnbagte hvidløg og madagaskarpebersauce. Prøv vores opskrift på chateaubriand, når du har lyst til luksus og forkælelse - den fortjener at blive nydt i godt selskab.
Ingredienser
Bagte hvidløg
250 g
Hele hvidløg (3-4 stk.)
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Chateaubriand
10 g
Smør
|
|
---|---|
1
Chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Vand
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Madagaskarpebersauce
1½ tsk
Madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
150 g
Flødeost
|
Pynt
Hakkede madagaskarpeberkorn
|
---|
Tilbehør
500 g
Små bagte kartofler - se link herunder
|
|
---|---|
2 bundter
Dampede forårsløg (ca. 200 g)
|
Indkluderet i opskriften
Sådan gør du
Bagte hvidløg
Chateaubriand
Madagaskarpebersauce
Ved serveringen af chateaubriand
I stedet for de små bagte kartofler kan du servere kogte aspargeskartofler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12629 kJ / 3018 kcal
Næringsindhold pr. 100g
306 kJ / 73 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 11,7 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 57,1 % | 10,3 g |
Fedt: | 31,2 % | 2,6 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.