Chateaubriand og bagte hvidløg

Bedømmelse

(13 vurderinger)

1 timer

Forkælelse på højt plan! Chateaubriand, som er den tykke udskæring af oksemørbraden, tilberedes til perfektion og serveres med ovnbagte hvidløg og madagaskarpebersauce.

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g hele hvidløg (3-4 stk.)
  • 10 g smør
  • ¼ tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 1 chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (ca. 400 g)
  • 1 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Madagaskarpebersauce

Pynt

  • hakkede madagaskarpeberkorn

Tilbehør

  • 500 g små bagte kartofler - se link
  • 200 g dampede forårsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær toppen af hvidløgene og stil dem i et lille ovnfast fad. Kom lidt smør på og drys med sukker og salt. Bag hvidløgene midt i ovnen. (Bag kartoflerne med de sidste 15 min. af bagetiden.)

Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til. Mål efter ca. 10 min. kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°. Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.

Madagaskarpebersauce

Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet. Server med små bagte kartofler og dampede forårsløg.

Bagetid

Sæt hvidløgene i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. 40 min.

Tips

I stedet for de små bagte kartofler kan du servere kogte aspargeskartofler.
Du kan lave madagaskarpebersaucen med 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% i stedet for flødeosten.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde: