Chateaubriand og bagte hvidløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

1 timer

Forkælelse på højt plan! Chateaubriand, som er den tykke udskæring af oksemørbraden, tilberedes til perfektion og serveres med ovnbagte hvidløg og madagaskarpebersauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g hele hvidløg (3-4 stk.)
  • 10 g smør
  • ¼ tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 1 chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (ca. 400 g)
  • 1 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Madagaskarpebersauce

Pynt

  • hakkede madagaskarpeberkorn

Tilbehør

  • 500 g små bagte kartofler - se link
  • 200 g dampede forårsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær toppen af hvidløgene og stil dem i et lille ovnfast fad. Kom lidt smør på og drys med sukker og salt. Bag hvidløgene midt i ovnen. (Bag kartoflerne med de sidste 15 min. af bagetiden.)

Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til. Mål efter ca. 10 min. kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°. Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.

Madagaskarpebersauce

Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet. Server med små bagte kartofler og dampede forårsløg.

Bagetid

Sæt hvidløgene i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. 40 min.

Tips

I stedet for de små bagte kartofler kan du servere kogte aspargeskartofler.
Du kan lave madagaskarpebersaucen med 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% i stedet for flødeosten.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: