Chateaubriand og bagte hvidløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

1 timer

Forkælelse på højt plan! Chateaubriand, som er den tykke udskæring af oksemørbraden, tilberedes til perfektion og serveres med ovnbagte hvidløg og madagaskarpebersauce.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g hele hvidløg (3-4 stk.)
  • 10 g smør
  • ¼ tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 1 chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (ca. 400 g)
  • 1 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Madagaskarpebersauce

Pynt

  • hakkede madagaskarpeberkorn

Tilbehør

  • 500 g små bagte kartofler - se link
  • 200 g dampede forårsløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær toppen af hvidløgene og stil dem i et lille ovnfast fad. Kom lidt smør på og drys med sukker og salt. Bag hvidløgene midt i ovnen. (Bag kartoflerne med de sidste 15 min. af bagetiden.)

Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til. Mål efter ca. 10 min. kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°. Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.

Madagaskarpebersauce

Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet. Server med små bagte kartofler og dampede forårsløg.

Bagetid

Sæt hvidløgene i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. 40 min.

Tips

I stedet for de små bagte kartofler kan du servere kogte aspargeskartofler.
Du kan lave madagaskarpebersaucen med 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% i stedet for flødeosten.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag