Pommes Anna

Pommes Anna

60+ min
Pommes Anna er en fransk klassiker, der består af kartofler i meget tynde skiver og masser af smør. Her har vi tilsat hvidløg og timian - og valgt ikke at presse kartoflerne helt så meget. Det betyder at du ikke kan skære denne Pommes Anna i fine firkanter, men til gengæld er kartoflerne mere sprøde og meget lækre. Pommes Anna er fantastisk tilbehør til oksefilet når der kommer gæster.
https://www.arla.dk/opskrifter/pommes-anna/

Sådan gør du

Bagetid:

50-60 min ved 225° - traditionel ovn.

Pommes Anna
  • Vask kartoflerne grundigt og skær dem i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
  • Kom kartoffelskiverne i et dørslag og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe godt af. Tør dem evt. yderligere i et viskestykke og kom dem i et ovnfast fad (ca. 24 cm i diameter).
  • Smelt smørret og bland det med hvidløg, timian og salt.
  • Hæld kryddersmørret over kartoffelskiverne og rør rundt. Bred kartoffelskiverne ud i hele fadet og tryk dem godt sammen.
  • Bag kartoffelfadet midt i ovnen.

Du kan bruge forskellige krydderurter og chili efter smag.

Du kan snitte kartoflerne i god tid i forvejen og lade dem ligge i koldt vand i køleskabet til du skal bruge dem.

Energiindhold for hele retten:

6188 kJ / 1479 kcal

Næringsindhold pr. 100g

554 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5 % 1,6 g
Kulhydrat: 45,7 % 14,9 g
Fedt: 49,3 % 7,4 g
Mere inspiration

Pommes Anna passer helt fantastisk til heltstegt oksefilet.

Helstegt oksefilet
60+ min
Helstegt oksefilet
(1)

Ingredienser

Pommes Anna
1 kg Kartofler
100 g Smør
2 Finthakkede fed hvidløg
2 spsk Finthakket frisk timian
1 tsk Groft salt