Helstegt oksefilet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Helstegt oksefilet er en lækker og velsmagende ret - her serveret med krydderurtesauce og lynstegt broccoli. Prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 kg oksefilet
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk tørret salvie

Krydderurtesauce

Lynstegt Broccoli

  • 600 g broccoli
  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun oksefileten ved høj varme ca. 2 min. på hver side. Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (½ time i alt). Mål kødets centrumstemperatur med et stegetermometer de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

Krydderurtesauce

Blend stegesky, persille og karse et kort øjeblik. Hæld saucen i en gryde og tilsæt cremefraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, tilsæt peber og smag til.

Lynstegt broccoli

Skær broccolien i lange flade strimler. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Svits broccoli og hvidløg heri i ca. 4 min. - broccolien skal være sprød. Tilsæt salt.

Tips

Anvend oksemørbrad i stedet for oksefilet: Steg oksemørbraden ca. 11 min. på hver side. Jævn evt. saucen med saucejævner.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 26300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Rødvin fra Toscana i Italien, fx en god chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød