Helstegt oksefilet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Helstegt oksefilet er en lækker og velsmagende ret - her serveret med krydderurtesauce og lynstegt broccoli. Prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 kg oksefilet
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk tørret salvie

Krydderurtesauce

Lynstegt Broccoli

  • 600 g broccoli
  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun oksefileten ved høj varme ca. 2 min. på hver side. Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (½ time i alt). Mål kødets centrumstemperatur med et stegetermometer de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

Krydderurtesauce

Blend stegesky, persille og karse et kort øjeblik. Hæld saucen i en gryde og tilsæt cremefraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, tilsæt peber og smag til.

Lynstegt broccoli

Skær broccolien i lange flade strimler. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Svits broccoli og hvidløg heri i ca. 4 min. - broccolien skal være sprød. Tilsæt salt.

Tips

Anvend oksemørbrad i stedet for oksefilet: Steg oksemørbraden ca. 11 min. på hver side. Jævn evt. saucen med saucejævner.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 26300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Rødvin fra Toscana i Italien, fx en god chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød