Helstegt oksefilet
60+ min

Helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet er en lækker og velsmagende ret - her serveret med krydderurtesauce og lynstegt broccoli. Prøv den!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet er en lækker og velsmagende ret - her serveret med krydderurtesauce og lynstegt broccoli. Prøv den!

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 kg oksefileter
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk tørret salvie

Krydderurtesauce

Lynstegt Broccoli

  • 600 g broccoli
  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun oksefileten ved høj varme ca. 2 min. på hver side. Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (½ time i alt). Mål kødets centrumstemperatur med et stegetermometer de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

Krydderurtesauce

Blend stegesky, persille og karse et kort øjeblik. Hæld saucen i en gryde og tilsæt cremefraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, tilsæt peber og smag til.

Lynstegt broccoli

Skær broccolien i lange flade strimler. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Svits broccoli og hvidløg heri i ca. 4 min. - broccolien skal være sprød. Tilsæt salt.

Tips

Anvend oksemørbrad i stedet for oksefilet: Steg oksemørbraden ca. 11 min. på hver side. Jævn evt. saucen med saucejævner.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Rødvin fra Toscana i Italien, fx en god chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød