Helstegt oksefilet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Helstegt oksefilet er en lækker og velsmagende ret - her serveret med krydderurtesauce og lynstegt broccoli. Prøv den!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 kg oksefilet
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk tørret salvie

Krydderurtesauce

Lynstegt Broccoli

  • 600 g broccoli
  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun oksefileten ved høj varme ca. 2 min. på hver side. Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (½ time i alt). Mål kødets centrumstemperatur med et stegetermometer de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min. - gem stegeskyen.

Krydderurtesauce

Blend 3 dl af stegeskyen, persille og karse et kort øjeblik. Hæld saucen i en gryde og tilsæt cremefraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, tilsæt peber og smag til.

Lynstegt broccoli

Skær broccolien i lange flade strimler. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Svits broccoli og hvidløg heri i ca. 4 min. - broccolien skal være sprød. Tilsæt salt.

Tips

Du kan bruge oksemørbrad i stedet for oksefilet - steg oksemørbraden ca. 11 min. på hver side.
Jævn evt. saucen med saucejævner.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 26300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Rødvin fra Toscana i Italien, fx en god chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød

Andre gode forslag