Kartoffelmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(122 vurderinger)

45 min

Kartoffelmos er en lækker og mættende ret. Denne opskrift er nem at tilberede og smager dejligt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg kartofler
  • 1½ dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller håndmixer, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

Tips

Kartofler, der skal moses, bør altid koges uden salt. Kartoffelmos er velegnet som tilbehør til mange sammenkogte retter, fx gullash og bankekød. En rest kartoffelmos kan røres op med mælk og lægges over en sammenkogt ret, som et låg. Gratineres i ovnen til retten er gennemvarm.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 38 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: