Blomkålsmos

Blomkålsmos

30 min
Prøv at skifte den klassiske kartoffelmos ud med blomkålsmos. Blomkålsmosen er cremet og let syrlig af citron. Server den fx til medister eller frikadeller.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalsmos/

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog og kog blomkålen i ca. 25 min. - eller til den er godt mør.
  • Hæld vandet fra blomkålen og damp den helt tør.
  • Tilsæt fløde, smør, citronsaft og salt.
  • Mos blandingen med fx et piskeris.
  • Server med purløg på toppen.

Blomkålsmosen kan nemt laves til en puré ved at blende den helt glat med en stavblender. Tilsæt evt. 25 g ekstra smør.

Energiindhold for hele retten:

2079 kJ / 497 kcal

Næringsindhold pr. 100g

116 kJ / 28 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 11,9 % 0,8 g
Kulhydrat: 17,3 % 1,2 g
Fedt: 70,8 % 2,2 g

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
700 g Blomkål i grove stykker
½ dl Piskefløde
25 g Smør
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
1 spsk Finthakket purløg