Blomkålsmos

Blomkålsmos

30 min
Prøv at skifte den klassiske kartoffelmos ud med blomkålsmos. Blomkålsmosen er cremet og let syrlig af citron. Server den fx til medister eller frikadeller.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog og kog blomkålen i ca. 25 min. - eller til den er godt mør.
  • Hæld vandet fra blomkålen og damp den helt tør.
  • Tilsæt fløde, smør, citronsaft og salt.
  • Mos blandingen med fx et piskeris.
  • Server med purløg på toppen.

Blomkålsmosen kan nemt laves til en puré ved at blende den helt glat med en stavblender. Tilsæt evt. 25 g ekstra smør.

Energiindhold for hele retten:

2116 kJ / 506 kcal

Næringsindhold pr. 100g

118 kJ / 28 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 11,7 % 0,8 g
Kulhydrat: 17 % 1,2 g
Fedt: 71,3 % 2,3 g
Mere inspiration

Dejlig cremet blomkålssuppe med fløde - enkelt og lækkert.

Blomkålssuppe
30 min
Blomkålssuppe
(56)

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
700 g Blomkål i grove stykker
½ dl Piskefløde
25 g Smør
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
1 spsk Finthakket purløg