Blomkålsmos

Blomkålsmos

30 min
Prøv at skifte den klassiske kartoffelmos ud med blomkålsmos. Blomkålsmosen er cremet og let syrlig af citron. Server den fx til medister eller frikadeller.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog og kog blomkålen i ca. 25 min. - eller til den er godt mør.
  • Hæld vandet fra blomkålen og damp den helt tør.
  • Tilsæt fløde, smør, citronsaft og salt.
  • Mos blandingen med fx et piskeris.
  • Server med purløg på toppen.
Mere inspiration

Dejlig cremet blomkålssuppe med fløde - enkelt og lækkert.

Blomkålssuppe
30 min
Blomkålssuppe
(50)
Velbekomme!
Tip

Blomkålsmosen kan nemt laves til en puré ved at blende den helt glat med en stavblender. Tilsæt evt. 25 g ekstra smør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2116 kJ / 506 kcal

Næringsindhold pr. 100g

118 kJ / 28 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 11,7 % 0,8 g
Kulhydrat: 17 % 1,2 g
Fedt: 71,3 % 2,3 g

Ingredienser

Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Blomkål i grove stykker
700 g
½ dl
Smør
25 g
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Finthakket purløg
1 spsk