Kimchi

Kimchi

60+ min
Kimchi er fermenterede grøntsager - og i særdeleshed kål. Fermentering er en gæringsproces, hvorved man forlænger holdbarheden på grøntsager. De mest brugte smagsgiver i kimchi er ingefær, hvidløg, fiskesovs og chili. Server kimchi som tilbehør til asiatiske retter eller prøv en toast med kimchi og ost.

Sådan gør du

Kimchi
  • Kom kinakål i en stor skål og drys med salt. Kram kålen indtil den falder let sammen.
  • Hæld vandet over kålen - den skal være helt dækket af vand.
  • Sæt en tallerken oven på kålen for at holde den under vand, og lad den trække ca. 2 timer på køkkenbordet.
  • Skyl kålen grundigt under rindende koldt vand.
  • Lad kålen dryppe af i et dørslag og dræn den i ca. 20 min. Kram det resterende vand ud af kålen.
  • Bland kålen med kinaradise, gulerødder og blomkål.
  • Rør fiskesovs, chili, hvidløg, ingefær og sukker godt sammen til en tyk pasta.
  • Massér pasta og grøntsager godt sammen med hænderne (brug evt. gummihandsker).
  • Kom kimchien i et sylteglas (á ca. 2 liter). Pres kimchien godt ned i glasset, så væden fra grøntsagerne presses ud. Fortsæt til 2 cm fra kanten.
  • Klip et stykke bagepapir til og placer det ovenpå kimchien og pres bagepapiret ned under væsken. Kimchien skal være helt dækket.
  • Sæt låg på glasset og lad det stå ved stuetemperatur i 1-5 dage på en tallerken.
  • Kimchien vil nu starte sin fermentering - og der dannes små bobler i væsken og smagen udvikles.
  • Åbn glasset hver dag for at undgå overtryk i glasset.
  • Smag på kimchien undervejs og kom den på køl mens fermenteringen stadig er godt i gang. Kimchien er klar til servering efter et par dage på køl.
Energiindhold for hele retten:

2982 kJ / 713 kcal

Næringsindhold pr. 100g

45 kJ / 11 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 29,4 % 0,8 g
Kulhydrat: 60,1 % 1,6 g
Fedt: 10,5 % 0,1 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Kimchi
2 Groftstrimlede kinakål (ca. 1½ kg)
3 liter Vand
1 dl Groft salt
½ Fintstrimlet kinaradise eller radiser (ca. 450 g)
4 Fintstrimlede gulerødder (ca. 200 g)
½ Blomkål i meget tynde skiver (ca. 200 g)
4 spsk Fiskesauce
1- 2 spsk Tørrede chiliflager
2 spsk Fintrevet fed hvidløg
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Sukker
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk