Sojamarinerede kyllingelår med hvidkålssalat

1 time
Sojamarinerede kyllingelår med hvidkålssalat

Kyllingelår med ekstra lækker krydret smag og salat med smukke farver. Her er både noget for øjet og til ganen.

Ingredienser

3 spsk Sojasauce
3 spsk Brun farin
1 spsk Finthakket rød chilipeber
4 Kyllingeoverlår (ca. 600 g)
½ tsk Groft salt

Hvidkålssalat

2½ dl Creme fraiche
2 spsk Friskpresset appelsinsaft
½ tsk Groft salt
250 g Fintsnittet hvidkål
150 g Rosenkål i meget tynde skiver
150 g fileter af 3 Appelsiner
150 g Kerner af et granatæble

Pynt

Blade af rosenkål

Tilbehør

240 g Landbrød

Sådan gør du

  • Bland sojasauce, brun farin og chili i en frysepose. Pil skindene af kyllingelårene. Kom lårene i marinaden og masser den godt ind i kødet. Læg kyllingelårene på en plade med bagepapir. Hæld resten af marinaden over, drys med salt og bag kyllingelårene midt i ovnen i ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Hvidkålssalat

  • Vend forsigtigt cremefraiche, appelsinsaft og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Læg de 2 slags kål, dressingen og appelsinfileter lagvis i en skål. Drys med granatæblekerner og pynt med rosenkålsblade. Server hvidkålssalaten sammen med de sojamarinerede kyllingelår og landbrød.
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

https://www.arla.dk/opskrifter/sojamarinerede-kyllingelar-med-hvidkalssalat/