Blomkålsblinis med citronsyltede rødløg og kaviar

Blomkålsblinis med citronsyltede rødløg og kaviar

60+ min
Det spanske køkken har givet os mange lækkerier, heriblandt de lækre tapas eller pintox. Her er en nordisk version af de små lækre blinis. Blomkålsblinis med kaviar og citronsyltede rødløg er perfekte som forret eller til tapasbordet. Og som alle andre gastronomiske oplevelser, er det også ved tapasbordet, at kvaliteten af råvarene, der kan gøre den lille mundfuld til noget helt særligt. Ved blomkålsblinis, er det især valget af kaviar, der gør en forskel og bestemmer niveauet.

Sådan gør du

Citronsyltede rødløg
  • Vend løg og citronsaft sammen og lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
Blomkålsblinis
  • Vend blomkål, ost, æg, havregryn og salt sammen.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Lav blomkålsblinis af halvdelen (ca. ½ spsk pr. stk.), og steg dem i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme - eller til de er gyldne.
  • Gentag med resten af smørret og blomkålsblandingen.
  • Anret de 12 blinis med cremefraiche, kaviar, de syltede rødløg og pynt purløg.
Tip

Du kan også rive blomkålen groft.

Forbered i god tid

Opbevar dine blinis tildækket på køl. Bag dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn, inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6121 kJ / 1463 kcal

Næringsindhold pr. 100g

826 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 16,1 % 7,8 g
Kulhydrat: 9,9 % 4,8 g
Fedt: 74 % 16,5 g
Mere inspiration

Prøv en tapasmenu med mange små retter - fx også denne

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Citronsyltede rødløg
Rødløg i tynde skiver
50 g
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Blomkålsblinis
Blomkål i meget små buketter
200 g
Revet cheddar- og maasdammerost
100 g
Sammenpiskede æg
3
Blendet havregryn
½ dl
Groft salt
½ tsk
Smør
50 g
Creme fraiche
1 dl
Kaviar
50 g
Pynt
Fintsnittet purløg