Blomkålsblinis med citronsyltede rødløg og kaviar
Det spanske køkken har givet os mange lækkerier, heriblandt de lækre tapas eller pintox. Her er en nordisk version af de små lækre blinis. Blomkålsblinis med kaviar og citronsyltede rødløg er perfekte som forret eller til tapasbordet. Og som alle andre gastronomiske oplevelser, er det også ved tapasbordet, at kvaliteten af råvarene, der kan gøre den lille mundfuld til noget helt særligt. Ved blomkålsblinis, er det især valget af kaviar, der gør en forskel og bestemmer niveauet.
Ingredienser
Citronsyltede rødløg
50 g
Rødløg i tynde skiver
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Blomkålsblinis
200 g
Blomkål i meget små buketter
|
|
---|---|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
3
Sammenpiskede æg
|
|
½ dl
Blendet havregryn
|
|
½ tsk
Groft salt
|
50 g
Smør
|
---|
1 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
50 g
Kaviar
|
Pynt
Fintsnittet purløg
|
---|
Sådan gør du
Citronsyltede rødløg
Blomkålsblinis
Du kan også rive blomkålen groft.
Opbevar dine blinis tildækket på køl. Bag dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn, inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6121 kJ / 1463 kcal
Næringsindhold pr. 100g
826 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 16,1 % | 7,8 g |
Kulhydrat: | 9,9 % | 4,8 g |
Fedt: | 74 % | 16,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.