Blomkålsblinis med citronsyltede rødløg og kaviar
  • Arla
  • Opskrifter
  • Blomkålsblinis med citronsyltede rødløg og kaviar

Blomkålsblinis med citronsyltede rødløg og kaviar

1 time
Det spanske køkken har givet os mange lækkerier, heriblandt de lækre tapas eller pintox. Her er en nordisk version af de små lækre blinis. Blomkålsblinis med kaviar og citronsyltede rødløg er perfekte som forret eller til tapasbordet. Og som alle andre gastronomiske oplevelser, er det også ved tapasbordet, at kvaliteten af råvarene, der kan gøre den lille mundfuld til noget helt særligt. Ved blomkålsblinis, er det især valget af kaviar, der gør en forskel og bestemmer niveauet.
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalsblinis-med-citronsyltede-rodlog-og-kaviar/

Sådan gør du

Citronsyltede rødløg
  • Vend løg og citronsaft sammen og lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
Blomkålsblinis
  • Vend blomkål, ost, æg, havregryn og salt sammen.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Lav blomkålsblinis af halvdelen (ca. ½ spsk pr. stk.), og steg dem i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme - eller til de er gyldne.
  • Gentag med resten af smørret og blomkålsblandingen.
  • Anret de 12 blinis med cremefraiche, kaviar, de syltede rødløg og pynt purløg.

Du kan også rive blomkålen groft.

Opbevar dine blinis tildækket på køl. Bag dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn, inden servering.

Energiindhold for hele retten:

6121 kJ / 1463 kcal

Næringsindhold pr. 100g

826 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 16,1 % 7,8 g
Kulhydrat: 9,9 % 4,8 g
Fedt: 74 % 16,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Citronsyltede rødløg
50 g Rødløg i tynde skiver
1 spsk Friskpresset citronsaft
Blomkålsblinis
200 g Blomkål i meget små buketter
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
3 Sammenpiskede æg
½ dl Blendet havregryn
½ tsk Groft salt
50 g Smør
1 dl Creme fraiche
50 g Kaviar
Pynt
Fintsnittet purløg