Artiskokker med safransmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Artiskokkerne er en raffineret og lækker spise. Og sammen med det gule safransmør er det også smukt for øjet.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2½ liter vand
  • 1 citron i skiver
  • 2½ tsk groft salt
  • 4 store eller 8 små artiskokker (ca. 1⅕ kg)

Safransmør

  • 100 g blødt smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk safrantråde
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • fintstrimlet bredbladet persille og citron

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat citronskiver og salt i kog i en stor gryde. Skær stilken af artiskokkerne helt tæt ved bunden. Fjern eventuelle visne blade og skyl artiskokkerne grundigt. Kom dem i det kogende vand. Kog artiskokkerne ved svag varme og under låg ca. ½ time, eller til et blad kan løsnes ved et let træk. Læg artiskokkerne til afdrypning, med bunden i vejret, i et dørslag. Lad artiskokkerne køle af og flæk dem med en kniv. Fjern forsigtigt hårene (kaldet skægget) i bunden af artiskokkerne - brug fx en teske og "grav" hårene ud. Læg de halve, rensede artiskokker på en plade med bagepapir.

Safransmør

Kom imens alle ingredienserne i en skål. Rør safransmørret godt sammen og fordel det i hulrummet på de halve, afkølede artiskokker.

Ved serveringen

Bag artiskokkerne midt i ovnen, anret dem på et fad og server straks.

Tips

Safransmørret kan stå tildækket i køleskabet fra dag til dag. Man spiser kun den bløde del i bunden af hvert artiskokblad. Træk bladet af artiskokken, dyp det i smørret og træk "kødet" af mellem tænderne. Den bløde bund kan også spises - den regnes faktisk for den største delikatesse.

I stedet for artiskokker kan man servere grønne asparges eller små slanke porrer.

Bagning

Ca. 5 min. ved 225°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4160 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 75 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Condrieu, Frankrig

Hvidvin på viognier-druen, fx fra Argentina Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til artiskokker