Artiskokker med safransmør

60+ min Forret

Artiskokker er en raffineret og lækker spise. Og sammen med det gule safransmør er de også en fryd for øjet. Det er en god ide at have tiden med sig når man serverer artiskokker, da man kan sidde længe og blad for blad arbejde sig gennem artiskokken. Start med de yderste blade, træk dem af , dup dem i safransmørret og skrab "kødet" af med tænderne. Til sidst er der kun den "kødfyldte" bund tilbage, som man spiser med ske, gaffel eller bare med fingrene - alt efter temperament.

Artiskokker med safransmør
Mere inspiration

Mange små retter kan samles til en tapas-menu - så lækkert!

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3176 kJ / 759 kcal

Næringsindhold pr. 100g

99 kJ / 24 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 9,1 % 0,5 g
Kulhydrat: 17 % 1 g
Fedt: 73,9 % 2 g
Tips

Det er fordel at lade safran udbløde i ca. ½ tsk varmt vand i ca. 10 min. inden det kommer i smørret. På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve. Safransmørret kan stå tildækket i køleskabet fra dag til dag. Man spiser kun den bløde del i bunden af hvert artiskokblad. Træk bladet af artiskokken, dyp det i smørret og træk "kødet" af mellem tænderne. Den bløde bund kan også spises - den regnes faktisk for den største delikatesse.

Variation

I stedet for artiskokker kan man servere grønne asparges eller små slanke porrer.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser