Stuvet rosenkål

Stuvet rosenkål

15 min
Disse flødestuvede rosenkål er smukt tilbehør til både fisk og kød. Det er safran, der giver de flødestuvede rosenkål den flotte gule farve og den helt specielle smag, som man enten hader eller elsker. Har du lyst til de gule flødestuvede rosenkål uden safran, kan du udskifte safran med gurkemeje.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Tilsæt løg og safran og steg i ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Kom rosenkål, fløde, citronsaft, salt og peber i panden og kog i ca. 10 min. - eller til rosenkålen er mør - ved jævn varme og under låg. Smag til.
  • Pynt med frisk chili og persille.
Mere inspiration

Har du flere rosenkål ? - så prøv fx denne lækre salat.

Velbekomme!
Tip

Safran kan erstattes af stødt gurkemeje for at få en lignende gul farve. Gurkemeje har dog ikke ret meget smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5504 kJ / 1315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

595 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 7,5 % 2,6 g
Kulhydrat: 13,8 % 4,8 g
Fedt: 78,7 % 12,6 g

Ingredienser

Smør
25 g
Finthakket rødløg (ca. 100 g)
1
Safran á 0,5 g
½ pakke
Rensede rosenkål
500 g
2½ dl
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Grofthakket rød chilipeber
1
Bredbladet persille