Stuvet rosenkål
15 min
•
Disse flødestuvede rosenkål er smukt tilbehør til både fisk og kød. Det er safran, der giver de flødestuvede rosenkål den flotte gule farve og den helt specielle smag, som man enten hader eller elsker. Har du lyst til de gule flødestuvede rosenkål uden safran, kan du udskifte safran med gurkemeje.
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket rødløg (ca. 100 g)
|
|
½ pakke
Safran á 0,5 g
|
|
500 g
Rensede rosenkål
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
1
Grofthakket rød chilipeber
|
|
---|---|
Bredbladet persille
|
Sådan gør du
Safran kan erstattes af stødt gurkemeje for at få en lignende gul farve. Gurkemeje har dog ikke ret meget smag. Piskefløden kan erstattes af madlavningsfløde, men saucen vil blive tyndere - du kan i så fald jævne den lidt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5319 kJ / 1271 kcal
Næringsindhold pr. 100g
575 kJ / 137 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 7,8 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 14,3 % | 4,8 g |
Fedt: | 77,9 % | 12,1 g |