Rosenkålssalat med æbler
30 min
•
&format=webp)
Dejlig cremet rosenkålssalat med æbler. De friske rosenkål giver en nøddeagtig smag og sprødhed - og sammen med de friske syrlige æbler og den cremede flødedressing med appelsinsaft går det op i en højere enhed. Rosenkål i salat er i den grad undervurderet og denne rosenkålssalat med æbler er virkelig skøn. Rosenkålssalaten smager dejligt med rugbrød og som tilbehør til fx stegt kød.
Ingredienser
Rosenkålssalat
250 g
Rosenkål
|
|
---|---|
2
Æbler, fx ingridmarie
|
|
½
Citron (usprøjtet)
|
|
½
Appelsin
|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Dijonsennep
|
Pynt
Æbler i tynde både
|
|
---|---|
Blade af rosenkål
|
Hertil
120 g
Rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Rosenkålssalat
Du kan skifte æblerne ud med revne pærer og evt. tilsætte hakkede nødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5312 kJ / 1270 kcal
Næringsindhold pr. 100g
599 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 6,5 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 40,7 % | 14,3 g |
Fedt: | 52,8 % | 8,5 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
