Rosenkålssalat med æbler

Rosenkålssalat med æbler

30 min
Dejlig cremet rosenkålssalat med æbler. De friske rosenkål giver en nøddeagtig smag og sprødhed - og sammen med de friske syrlige æbler og den cremede flødedressing med appelsinsaft går det op i en højere enhed. Rosenkål i salat er i den grad undervurderet og denne rosenkålssalat med æbler er virkelig skøn. Rosenkålssalaten smager dejligt med rugbrød og som tilbehør til fx stegt kød.

Sådan gør du

Rosenkålssalat
  • Snit rosenkålen fint og riv æblerne groft.
  • Hæld citron- og appelsinsaft over.
  • Pisk fløden til et let skum og smag til med sukker og sennep.
  • Vend rosenkål og æbler i flødeblandingen.
  • Pynt rosenkålssalaten med æblebåde og rosenkålsblade.
Mere inspiration

Herlig grønkålssalat med rødløg og æbler - sprød og lækker.

Grønkålssalat
60+ min
Grønkålssalat
(39)
Velbekomme!
Variation

Du kan skifte æblerne ud med revne pærer og evt. tilsætte hakkede nødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5386 kJ / 1287 kcal

Næringsindhold pr. 100g

607 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,2 g
Protein: 6,9 % 2,5 g
Kulhydrat: 37,3 % 13,3 g
Fedt: 55,8 % 9,1 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Rosenkålssalat
Rosenkål
250 g
Æbler, fx ingridmarie
2
Citron (usprøjtet)
½
Appelsin
½
2 dl
Sukker
2 spsk
Dijonsennep
½ tsk
Pynt
Æbler i tynde både
Blade af rosenkål
Hertil
Rugbrød
120 g