Hjemmebagt æblekage
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Har du har æbler liggende, og er du i tvivl om, hvad du skal bruge dem til? Så skal du prøve vores klassiske og enkle æblekage med masser af smag fra friske, syrlige æbler. Med vores nemme opskrift kan du både bage en ekstra til naboen eller til fryseren. Man bliver aldrig træt af hjemmebagt æblekage, som hører æblesæsonen til.
Ingredienser
Æblekage
4
Syrlige æbler, fx Gloster
|
|
---|---|
2
Æg
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
50 g
Smeltet smør
|
|
¾ dl
Mælk
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
1½ tsk
Stødt kanel
|
Pynt
Flormelis
|
---|
Tilbehør
2½ dl
Creme fraiche
|
---|
Sådan gør du
Æblekage
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9539 kJ / 2280 kcal
Næringsindhold pr. 100g
742 kJ / 177 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 6,4 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 58 % | 25,3 g |
Fedt: | 35,6 % | 7,1 g |
