Hjemmebagt æblekage

1 time 10 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Hjemmebagt æblekage

Har du har æbler liggende, og er du i tvivl om, hvad du skal bruge dem til? Så skal du prøve vores klassiske og enkle æblekage med masser af smag fra friske, syrlige æbler. Med vores nemme opskrift kan du både bage en ekstra til naboen eller til fryseren. Man bliver aldrig træt af hjemmebagt æblekage, som hører æblesæsonen til.

Ingredienser

Æblekage

4 Syrlige æbler, fx Gloster
2 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
50 g Smeltet smør
¾ dl Mælk
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk Bagepulver
1½ tsk Stødt kanel

Pynt

Flormelis

Tilbehør

2½ dl Creme fraiche

Sådan gør du

Æblekage

  • Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand.
  • Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og pisk blandingen i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Drys dejen med 1 tsk kanel. Hæld vandet fra æblebådene og fordel dem på dejen. Drys resten af kanelen over æblerne.
  • Bag kagen midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Lad kagen afkøle i formen.
  • Drys flormelis over kagen - brug en finmasket si. Server æblekagen med cremefraiche.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9539 kJ / 2280 kcal

Næringsindhold pr. 100g

742 kJ / 177 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 6,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 58 % 25,3 g
Fedt: 35,6 % 7,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hjemmebagt-ablekage/