Nem og helt enkel æblekage med masser af smag fra friske syrlige æbler. Man bliver aldrig træt af hjemmebagt æblekage, som hører æblesæsonen til. Bag evt. en ekstra æblekage til naboen eller til fryseren, nu du er i gang. Server gerne æblekagen med cremefraiche.
Sådan gør du
Æblekage
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand.
Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og pisk blandingen i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen.
Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Drys dejen med 1 tsk kanel. Hæld vandet fra æblebådene og fordel dem på dejen. Drys resten af kanelen over æblerne.
Bag kagen midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Lad kagen afkøle i formen.
Drys flormelis over kagen - brug en finmasket si. Server æblekagen med cremefraiche.
Energiindhold for hele retten:
9543 kJ / 2281 kcal
Næringsindhold pr. 100g
742 kJ / 177 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,4 g
Protein:
6,4 %
2,8 g
Kulhydrat:
57,9 %
25,3 g
Fedt:
35,7 %
7,2 g
Mere inspiration
Lækker æblekage med ingefær og kardemomme - og flødeskum.