Hjemmebagt æblekage

Hjemmebagt æblekage

60+ min
Fryseegnet
Nem og helt enkel æblekage med masser af smag fra friske syrlige æbler. Man bliver aldrig træt af hjemmebagt æblekage, som hører æblesæsonen til. Bag evt. en ekstra æblekage til naboen eller til fryseren, nu du er i gang. Server gerne æblekagen med cremefraiche.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Æblekage
  • Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand.
  • Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og pisk blandingen i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Drys dejen med 1 tsk kanel. Hæld vandet fra æblebådene og fordel dem på dejen. Drys resten af kanelen over æblerne.
  • Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen afkøle i formen.
  • Drys flormelis over kagen - brug en finmasket si. Server æblekagen med cremefraiche.
Energiindhold for hele retten:

9543 kJ / 2281 kcal

Næringsindhold pr. 100g

742 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 6,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 57,9 % 25,3 g
Fedt: 35,7 % 7,2 g
Mere inspiration

Lækker æblekage med ingefær og kardemomme - og flødeskum.

Æblekage
60+ min
Æblekage
(181)

Ingredienser

Æblekage
4 Syrlige æbler, fx Gloster
2 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
50 g Smeltet smør
¾ dl Mælk
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk Bagepulver
1½ tsk Stødt kanel
Pynt
Flormelis
Tilbehør
2½ dl Creme fraiche
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk