Når det bugner med æbler - så er æblekage et must.
Mandelbunden kan serveres med abrikoscreme i stedet for æbleis. Pisk ¼ liter fløde næsten stiv med 1 spsk vaniljesukker og vend den med ca. 1 dl abrikosmos eller -marmelade. Smag til.
Mandelbunden og æbleisen kan fryses – hver for sig.
10692 kJ / 2555 kcal
857 kJ / 205 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,7 g |
Protein: | 7 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 38,9 % | 19,6 g |
Fedt: | 54,1 % | 12,5 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
Skrællede æbler i tynde både, fx coxorange (ca. 600 g)
|
8 |
---|---|
Vand
|
½ dl |
Sukker
|
1 spsk |
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
2 |
Sukker (ca. 1 dl)
|
85 g |
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
1 |
Friskpresset citronsaft
|
2 tsk |
1½ dl |
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
100 g |
---|---|
Finthakkede, smuttede mandler
|
100 g |
Æggehvider
|
2 |
Smør
|
25 g |
---|---|
Halverede, smuttede mandler
|
25 g |