Mandelbunden kan serveres med abrikoscreme i stedet for æbleis. Pisk ¼ liter fløde næsten stiv med 1 spsk vaniljesukker og vend den med ca. 1 dl abrikosmos eller -marmelade. Smag til.
Mandelbunden og æbleisen kan fryses – hver for sig.
10766 kJ / 2573 kcal
863 kJ / 206 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 6,3 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 42 % | 21,3 g |
Fedt: | 51,7 % | 12 g |
Når det bugner med æbler - så er æblekage et must.
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
8
Skrællede æbler i tynde både, fx coxorange (ca. 600 g)
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
---|---|
100 g
Finthakkede, smuttede mandler
|
|
2
Æggehvider
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
25 g
Halverede, smuttede mandler
|