Mandelbund med æbleis
Mandelbund med æbleis er en skøn og anderledes dessert, der er nem at forberede, når der skal kræses for gæsterne. Både mandelbund og æbleis kan nemlig tilberedes og stå klar i fryseren. Æbleis er ikke den mest anvendte istype - men den er virkelig lækker. Den bløde, friske og syrlige is matcher den sprøde mandelbund fantastisk. Top desserten op med smørristede mandler - og du har en himmerigsmundfuld. God fornøjelse.
Ingredienser
Æbleis
8
Skrællede æbler i tynde både, fx coxorange (ca. 600 g)
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Mandelbund
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
---|---|
100 g
Finthakkede, smuttede mandler
|
|
2
Æggehvider
|
Smørristede mandler
25 g
Smør
|
|
---|---|
25 g
Halverede, smuttede mandler
|
Sådan gør du
Æbleis
Mandelbund
Smørristede mandler
Mandelbund med æbleis
Mandelbunden kan serveres med abrikoscreme i stedet for æbleis. Pisk ¼ liter fløde næsten stiv med 1 spsk vaniljesukker og vend den med ca. 1 dl abrikosmos eller -marmelade. Smag til.
Mandelbunden og æbleisen kan fryses – hver for sig.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10766 kJ / 2573 kcal
Næringsindhold pr. 100g
863 kJ / 206 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 6,3 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 42 % | 21,3 g |
Fedt: | 51,7 % | 12 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.