Mandelbund med æbleis

Bedømmelse

(38 vurderinger)

60+ min

Skøn dessert, der er nem at servere for gæster, for både mandelbund og is kan tilberedes i forvejen.

Ingredienser

Antal portioner

Æbleis

  • 8 skrællede æbler i tynde både, fx coxorange (ca. 600 g)
  • ½ dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 æggeblommer (ca. 2 spsk)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • korn af 1 vaniljestænger
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%

Mandelbund

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g finthakkede, smuttede mandler
  • 2 æggehvider

Smørristede mandler

  • 25 g smør
  • 25 g halverede, smuttede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Æbleis

Kom æbler, vand og sukker i en gryde. Kog æblerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Blend æbler og væde eller purér dem gennem en sigte. Lad æblemosen køle af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Vend den kolde æblemos i æggesnapsen og tilsæt citronsaft. Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i. Hæld isblandingen i en metalform (ca. 1½ liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i 3-4 timer. Rør i den 3-4 gange under indfrysningen. Isen skal være blød ved serveringen.

Mandelbund

Bland sukker og mandler. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Hæld blandingen i en smurt, meldrysset springform (ca. 22 cm i diameter). Bag mandelbunden midt i ovnen. Lad den køle af.

Smørristede mandler

Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem, til de er gyldne. Spred de ristede mandler godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Anret isen på mandelbunden og pynt med mandler. Er isen hård, kan du stille den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Mandelbunden og æbleisen kan fryses – hver for sig.

Tip

Du kan lave æbleisen med Karolines Køkken® flødefraiche 30% i stedet for piskefløde.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %

Kilde: