Daddelkonfekt

Daddelkonfekt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

Konfekt med dadler er et godt alternativ til den klassiske marcipankonfekt, og så smager det rigtig godt.

Ingredienser

Ca. 45 stk.

Antal portioner

Daddelmarcipan

  • 200 g smuttede mandler
  • 150 g udstenede friske dadler

Peanutbutterkaramel

  • 50 g smooth peanutbutter
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk flydende honning
  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • finthakkede peanuts

Sådan gør du

Sådan gør du

Daddelmarcipan

Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem i ca. 5 min. Stop et par gange og skrab kanter og bund - hak til mandlerne er som mel. Tilsæt dadler og hak i yderligere ca. 2 min. - marcipanen skal være fast og sammenhængende. Tilsæt evt. lidt vand hvis marcipanen ikke samler sig. Pak marcipanen ind i plastfilm og opbevar den på køl indtil brug.

Peanutbutterkaramel

Rør peanutbutter, mælk og honning sammen i en pande. Bring blandingen i kog og lad den koge ved jævn varme og under konstant omrøring i ca. 4 min. til den bliver til en tyk karamel.

Del marcipanen i to og rul, imellem to stykker bagepapir, hver stykke ud i en firkant (ca. 12 x 18 cm). Smør peanutbutterkaramel på det ene lag marcipan og læg det andet lag marcipan ovenpå. Stil det tildækket på køl i mindst ½ time.

Skær daddelkonfekten ud i små stykker (ca. 1½ x 3 cm).

Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Vend hurtig daddelkonfekten i chokoladen og stil dem på et stykke bagepapir, pynt med peanuts og lad dem stivne ved stuetemperatur.

Tip

Opbevar konfekten på køl i en lukket beholder.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 48 %

Print