Daddeldessert med salt daddelkaramel

Daddeldessert med salt daddelkaramel

1 time
Lækker daddeldessert med mandelmasse og daddelkaramel. Skøn kombination af sprød mørk chokolade og blød saltkaramel. Piskefløde gør karamellen luftig og giver et godt modspil til den tunge mandelmasse.

Sådan gør du

Mandelmasse
  • Kom mandlerne i en foodprocessor og hak ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Tilsæt dadler, kakao og salt. Hak stadig ved hurtigste hastighed, 3-5 min. - til blandingen er helt jævn. Kom den i en bagepapirsbeklædt rugbrødsform (ca. 10 x 30 cm). Stil den tildækket i fryseren i ca. 15 min.
Daddelkaramel
  • Kom dadlerne i en foodprocessor, tilsæt de øvrige ingredienser og hak ved hurtigste hastighed 3-5 min. - til blandingen er helt jævn. Hæld daddelkaramellen på mandelmassen og stil formen tildækket tilbage i fryseren i ca. 15 min.
  • Smelt chokoladen over vandbad og hæld den over daddelkaramellen. Stil formen i køleskabet i ca. ½ time - eller til chokoladen er helt fast. Tag daddeltærten ud af formen og læg den på et fad med chokoladen nederst. Pynt med friske bær og server.
Energiindhold for hele retten:

16772 kJ / 4009 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1760 kJ / 421 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,2 g
Protein: 5,9 % 6,1 g
Kulhydrat: 39,1 % 40,5 g
Fedt: 55 % 26,1 g

Ingredienser

Mandelmasse
150 g Mandler
150 g Stenfri dadler
2 spsk Kakaopulver
½ tsk Havsalt
Daddelkaramel
200 g Stenfri dadler
2 spsk Kokosolie
1 tsk Havsalt
2 dl Piskefløde
200 g Hakket mørk chokolade, ca. 70%
Pynt
Friske eller frysetørrede bær