Daddeldessert med salt daddelkaramel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Lækker daddeldessert med mandelmasse og daddelkaramel. Skøn kombination af sprød mørk chokolade og blød saltkaramel. Piskefløde gør karamellen luftig og giver et godt modspil til den tunge mandelmasse.

Ingredienser

Antal portioner

Mandelmasse

  • 150 g mandler
  • 150 g stenfri dadler
  • 2 spsk kakaopulver
  • ½ tsk havsalt

Daddelkaramel

  • 200 g hakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Pynt

  • bær

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelmasse

Kom mandlerne i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Tilsæt dadler, kakao og salt. Blend, stadig ved hurtigste hastighed 3-5 min. - til blandingen er helt jævn. Kom den i en bagepapirsbeklædt rugbrødsform (ca. 10 x 30 cm). Stil den tildækket i fryseren i ca. 15 min.

Daddelkaramel

Kom dadlerne i en blender, tilsæt de øvrige ingredienser og blend ved hurtigste hastighed 3-5 min. - til blandingen er helt jævn. Hæld daddelkaramellen på mandelmassen og stil formen tildækket tilbage i fryseren i ca. 15 min.

Smelt chokoladen over vandbad og hæld den over daddelkaramellen. Stil formen i køleskabet i ca. ½ time - eller til chokoladen er helt fast. Tag daddeltærten ud af formen og læg den på et fad med chokoladen nederst. Pynt med friske bær og server.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 40 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: