Daddeldessert med salt daddelkaramel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

1 timer

Lækker daddeldessert med mandelmasse og daddelkaramel. Skøn kombination af sprød mørk chokolade og blød saltkaramel. Piskefløde gør karamellen luftig og giver et godt modspil til den tunge mandelmasse.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Mandelmasse

  • 150 g mandler
  • 150 g stenfri dadler
  • 2 spsk kakaopulver
  • ½ tsk havsalt

Daddelkaramel

  • 200 g hakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Pynt

  • bær

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelmasse

Kom mandlerne i en foodprocessor og hak ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Tilsæt dadler, kakao og salt. Hak stadig ved hurtigste hastighed, 3-5 min. - til blandingen er helt jævn. Kom den i en bagepapirsbeklædt rugbrødsform (ca. 10 x 30 cm). Stil den tildækket i fryseren i ca. 15 min.

Daddelkaramel

Kom dadlerne i en foodprocessor, tilsæt de øvrige ingredienser og hak ved hurtigste hastighed 3-5 min. - til blandingen er helt jævn. Hæld daddelkaramellen på mandelmassen og stil formen tildækket tilbage i fryseren i ca. 15 min.

Smelt chokoladen over vandbad og hæld den over daddelkaramellen. Stil formen i køleskabet i ca. ½ time - eller til chokoladen er helt fast. Tag daddeltærten ud af formen og læg den på et fad med chokoladen nederst. Pynt med friske bær og server.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag