Chokoladenøddepålæg

Chokoladenøddepålæg

30 min
Hjemmelavet nutella med masser af lækre råvarer: ristede hasselnødder, chokolade, dadler, smør og fløde. En nem og virkelig skøn hjemmelavet nutella - eller chokoladesmør om man vil. Få den rene smag af chokolade, hasselnødder og smør og nyd det på en skive rugbrød eller en friskbagt bolle. Server hjemmelavet nutella på brunchbordet eller som en ekstra lækker snack i madpakken.

Sådan gør du

Chokoladenøddepålæg
  • Læg nødderne på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen. Tag nødderne ud og lad dem køle lidt af.
  • Læg hasselnødderne i et viskestykke og gnub dem til skallerne falder af.
  • Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad.
  • Kom de afskallede nødder i en foodprocessor sammen med dadlerne og hak det i ca. ½ min.
  • Tilsæt flormelis, smeltet chokolade, smør og piskefløde. Hak i yderligere ca. 1½ min. til pålægget er glat. Smag til.
  • Chokoladenøddepålægget skal være en anelse flydende, da det bliver mere fast når det er koldt.
  • Kom chokoladenøddepålægget i en skål, pynt med nødder og stil det tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Ristning
  • Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Chokoladenøddepålægget kan holde sig i køleskabet i ca. 1 uge. Opbevar det i et tætsluttende glas.

Energiindhold for hele retten:

8642 kJ / 2065 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2108 kJ / 504 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 4 % 5 g
Kulhydrat: 25,1 % 31,2 g
Fedt: 70,9 % 40,3 g
Mere inspiration

Nybagte boller til hjemmelavet nutella.

Ingredienser

Chokoladenøddepålæg
75 g Hasselnøddekerner
100 g Mørk chokolade, ca. 70%
50 g Udstenede dadler
1 spsk Flormelis
75 g Blødt smør
1 dl Piskefløde
Pynt
Finthakkede hasselnøddekerner