Chokoladenøddepålæg

Bedømmelse

(23 vurderinger)

30 min

Lækkert smørrepålæg på ristet brød til brunchen eller som en eftermiddagssnack i madpakken.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 75 g hasselnøddekerner

Pynt

  • finthakkede hasselnøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg nødderne på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen. Tag nødderne ud og lad dem køle lidt af. Læg hasselnødderne i et viskestykke og gnub dem til skallerne falder af.

Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Kom de afskallede nødder i en foodprocessor sammen med dadlerne og hak det i ca. ½ min. Tilsæt flormelis, smeltet chokolade, smør og piskefløde. Hak i yderligere ca. 1½ min. til pålægget er glat. Smag til. Chokolade-nøddepålægget skal være en anelse flydende, da det bliver mere fast når det er koldt. Kom chokolade-nøddepålægget i en skål og stil det tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Server fx med ristet brød.

Tip

Chokolade-nøddepålægget kan holde sig i køleskabet i ca. 1 uge. Opbevar det i et tætsluttende glas.

Ristning

Ca. 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 71 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: