Chokoladenøddepålæg - Opskrifter - Arla

Chokoladenøddepålæg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

30 min

Lækkert smørrepålæg på ristet brød til brunchen eller som en eftermiddagssnack i madpakken.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 75 g hasselnøddekerner

Pynt

  • finthakkede hasselnøddekerne

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg nødderne på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen. Tag nødderne ud og lad dem køle lidt af. Læg hasselnødderne i et viskestykke og gnub dem til skallerne falder af.

Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Kom de afskallede nødder i en foodprocessor sammen med dadlerne og hak det i ca. ½ min. Tilsæt flormelis, smeltet chokolade, smør og piskefløde. Hak i yderligere ca. 1½ min. til pålægget er glat. Smag til. Chokolade-nøddepålægget skal være en anelse flydende, da det bliver mere fast når det er koldt. Kom chokolade-nøddepålægget i en skål og stil det tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Server fx med ristet brød.

Tip

Chokolade-nøddepålægget kan holde sig i køleskabet i ca. 1 uge. Opbevar det i et tætsluttende glas.

Ristning

Ca. 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 71 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: