Konfekt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

Marcipanruller eller "træstammer", som man skærer skiver af, er nem konfekt! Disse er med nougat og orangesmag, men fyld, chokolade og pynt kan nemt varieres. Kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser

3 stk.

Antal portioner
  • 200 g ren, rå marcipan
  • 100 g blød nougat
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk appelsinlikør, fx grand marnier
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • blød nougat - smeltet
  • hakkede grønne usaltet pistacienøddekerne
  • fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rul marcipanen ud, mellem to stykker bagepapir, til en firkant (ca. 15 x 30 cm.). Rør nougaten blød i en skål og tilsæt appelsinskal, -saft og -likør. Rør det hele sammen og smag til. Fordel nougatblandingen på marcipanen og rul det stramt sammen til en lang rulle. Del rullen i 3 lige store stykker og stil dem tildækkede på køl i ca. ½ time.

Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Hæld den smeltede chokolade ud i en tallerken og rul hver marcipanrulle i chokoladen, dæk også rullernes ender med chokolade. Lad konfekten stivne ved stuetemperatur.

Kom den smeltede nougat i en sprøjtepose. Dekorer rullerne med striber af nougat og drys med pistacienøddekerner og appelsinskal.

Tip

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 49 %
  • Alkohol: 1 %

Print

Kilde: