
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=bccc14b0)
Konfekt
45 min
Marcipanruller eller "træstammer", som man skærer skiver af, er nem konfekt! Disse er med nougat og orangesmag, men fyld, chokolade og pynt kan nemt varieres. Kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser
3 stk.
Antal portioner
- 200 g ren, rå marcipan
- 100 g blød nougat
- 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
- 1 spsk friskpresset appelsinsaft
- 1 spsk appelsinlikør, fx grand marnier
- 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Pynt
- blød nougat - smeltet
- hakkede grønne usaltet pistacienøddekerne
- fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Rul marcipanen ud, mellem to stykker bagepapir, til en firkant (ca. 15 x 30 cm.). Rør nougaten blød i en skål og tilsæt appelsinskal, -saft og -likør. Rør det hele sammen og smag til. Fordel nougatblandingen på marcipanen og rul det stramt sammen til en lang rulle. Del rullen i 3 lige store stykker og stil dem tildækkede på køl i ca. ½ time.
Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Hæld den smeltede chokolade ud i en tallerken og rul hver marcipanrulle i chokoladen, dæk også rullernes ender med chokolade. Lad konfekten stivne ved stuetemperatur.
Kom den smeltede nougat i en sprøjtepose. Dekorer rullerne med striber af nougat og drys med pistacienøddekerner og appelsinskal.
Tip
Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.
Hvordan smelter man chokolade
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 9010 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 8,7 g
- Protein: 8 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 49 %
- Alkohol: 1 %
Tip
Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.