Æggestand

Æggestand

60+ min
Hjemmelavet æggestand er en klassiker på frokostbordet, når der er familiesammenkomst og hyggeligt samvær. Æggestand kan serveres ved mange lejligheder, men hører især til både når der er julefrokost - og gæster om påskebordet. Server din æggestand til røget fisk, friskbagt rugbrød, smør og purløg. Du kan også servere røget dyrekølle med sukkersyltede tyttebær til æggestanden.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Æggestand
  • Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
  • Hæld æggeblandingen i en lille smurt brødform - gennem en fintmasket sigte.
  • Dæk formen med et låg.
  • Stil æggestanden i et vandbad og bag den midt i ovnen.
  • Lad æggestanden køle af tildækket i køleskabet - gerne til næste dag.
Energiindhold for hele retten:

4780 kJ / 1142 kcal

Næringsindhold pr. 100g

928 kJ / 222 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 15 % 8,2 g
Kulhydrat: 2,7 % 1,5 g
Fedt: 82,3 % 20,6 g
Mere inspiration

Server fx røget ørred til æggestanden.

Ørred og æggestand
60+ min
Ørred og æggestand
(58)

Ingredienser

Æggestand
6 Æg
2 dl Piskefløde
½ tsk Fint salt
Friskkværnet hvid peber