Æggestand

Æggestand

1 time 50 min
Hjemmelavet æggestand er en klassiker på frokostbordet, når der er familiesammenkomst og hyggeligt samvær. Æggestand kan serveres ved mange lejligheder, men hører især til både når der er julefrokost - og gæster om påskebordet. Server din æggestand til røget fisk, friskbagt rugbrød, smør og purløg. Du kan også servere røget dyrekølle med sukkersyltede tyttebær til æggestanden.
https://www.arla.dk/opskrifter/aggestand/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Æggestand
  • Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
  • Hæld æggeblandingen i en lille smurt brødform - gennem en fintmasket sigte.
  • Dæk formen med et låg.
  • Stil æggestanden i et vandbad og bag den midt i ovnen.
  • Lad æggestanden køle af tildækket i køleskabet - gerne til næste dag.
Energiindhold for hele retten:

4632 kJ / 1107 kcal

Næringsindhold pr. 100g

899 kJ / 215 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 15,5 % 8,2 g
Kulhydrat: 2,8 % 1,5 g
Fedt: 81,7 % 19,9 g

Ingredienser

Æggestand
6 Æg
2 dl Piskefløde
½ tsk Fint salt
Friskkværnet hvid peber