Ørred og æggestand

Ørred og æggestand

60+ min
Ørred og æggestand er en klassiker, fx som en del af julefrokost- eller påskefrokostbordet. Det smager også godt med krydderurter i æggestanden.

Sådan gør du

Æggestand
  • Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
  • Smør en lille firkantet aluform (a ca. 4 dl). Hæld æggeblandingen i formen - gennem en fintmasket sigte.
  • Dæk formen med fx alufolie - prik lidt huller i folien med en gaffel. Stil æggestanden i et vandbad og bag den midt i ovnen.
  • Lad æggestanden køle af tildækket i køleskabet - gerne til næste dag.
Ørred
  • Rens ørredefileten og skær den evt. i mindre stykker.
  • Anret ørred, æggestand og purløg , drys med friskkværnet hvid peber og server med rugbrød til.
Bagetid for æggestand
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn..
Mere inspiration

Lækker forret og/eller frokostret - uanset årstid.

Lakserillette
15 min
Lakserillette
(122)
Velbekomme!
Tips

I stedet for piskefløde kan du bruge madlavningsfløde 18% eller mælk. Røget ørred kan erstattes af røget svinemørbrad. Prøv at lave æggestanden med forskellige krydderurter, fx ½ dl fintklippet purløg eller 1 dl plukket brøndkarse. Pynt med fintrevet frisk peberrod, ½ dl fintstrimlet bredbladet persille eller finthakket rødløg ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3828 kJ / 915 kcal

Næringsindhold pr. 100g

804 kJ / 192 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 25,8 % 12,2 g
Kulhydrat: 2 % 0,9 g
Fedt: 72,2 % 15,7 g

Ingredienser

Æggestand
Æg
3
1 dl
Fint salt
¼ tsk
Friskkværnet hvid peber
Smør til pensling
Ørred
Røgede ørredfileter
200 g
Pynt
Fintklippet purløg
3 spsk
Friskkværnet hvid peber
Tilbehør
Rugbrød