Ørred og æggestand

Ørred og æggestand

60+ min
Ørred og æggestand er en klassiker, fx som en del af julefrokost- eller påskefrokostbordet. Det smager også godt med krydderurter i æggestanden.
https://www.arla.dk/opskrifter/orred-og-aggestand/

Sådan gør du

Bagetid for æggestand:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn..

Æggestand
  • Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
  • Smør en lille firkantet aluform (a ca. 4 dl). Hæld æggeblandingen i formen - gennem en fintmasket sigte.
  • Dæk formen med fx alufolie - prik lidt huller i folien med en gaffel. Stil æggestanden i et vandbad og bag den midt i ovnen.
  • Lad æggestanden køle af tildækket i køleskabet - gerne til næste dag.
Ørred
  • Rens ørredefileten og skær den evt. i mindre stykker.
  • Anret ørred, æggestand og purløg , drys med friskkværnet hvid peber og server med rugbrød til.

I stedet for piskefløde kan du bruge madlavningsfløde 18% eller mælk. Røget ørred kan erstattes af røget svinemørbrad. Prøv at lave æggestanden med forskellige krydderurter, fx ½ dl fintklippet purløg eller 1 dl plukket brøndkarse. Pynt med fintrevet frisk peberrod, ½ dl fintstrimlet bredbladet persille eller finthakket rødløg ved serveringen.

Energiindhold for hele retten:

3754 kJ / 897 kcal

Næringsindhold pr. 100g

789 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 26,3 % 12,2 g
Kulhydrat: 2,1 % 0,9 g
Fedt: 71,6 % 15,3 g
Mere inspiration

Lækker forret og/eller frokostret - uanset årstid.

Lakserillette
15 min
Lakserillette
(124)

Ingredienser

Æggestand
3 Æg
1 dl Piskefløde
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet hvid peber
Smør til pensling
Ørred
200 g Røgede ørredfileter
Pynt
3 spsk Fintklippet purløg
Friskkværnet hvid peber
Tilbehør
Rugbrød