Ost med frugtsalat og nøddecroutoner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

De søde frugter og mizunesalat (smager som mild rucola) får syrlighed fra lime. Sammen med croutonerne med nødder er det herligt tilbehør til ost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 uskrællede pærer i tynde både, fx conference
  • 3 sharonfrugter i tynde både
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 200 g stenfri, grønne vindruer i hele og halve
  • 125 g friske dadler i strimler
  • 50 g renset mizunasalat

Nøddecroutoner

  • 4 skiver landbrød
  • 4 spsk fast honning
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 350 g ost, fx Castello® Danablu 50+ og Tistrup® ML

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend pærer og sharonfrugter med limeskal og -saft og anret dem i et fad sammen med vindruer, dadler og salatblade.

Nøddecroutoner

Læg brødskiverne på en plade med bagepapir og rist dem i ca. 3 min. Vend brødet, smør det med honning og drys med nøddeflager. Rist nøddebrødet færdigt midt i ovnen - til det er gyldent. Skær de ristede brødskiver i lange croutoner.

Skær osten i mindre bidder og server dem sammen med nøddecroutoner og frugtsalat.

Ristning

Ca. 10 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

En god hvidvin på pinot gris-druen vil være skøn til denne salat. Gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til pære