Ost med frugtsalat og nøddecroutoner
45 min

Ost med frugtsalat og nøddecroutoner

De søde frugter og mizunesalat (smager som mild rucola) får syrlighed fra lime. Sammen med croutonerne med nødder er det herligt tilbehør til ost.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ost med frugtsalat og nøddecroutoner

De søde frugter og mizunesalat (smager som mild rucola) får syrlighed fra lime. Sammen med croutonerne med nødder er det herligt tilbehør til ost.

Antal portioner
  • 3 uskrællede pærer i tynde både, fx conference
  • 3 sharonfrugter i tynde både
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 200 g stenfri, grønne vindruer i hele og halve
  • 125 g friske dadler i strimler
  • 50 g renset mizunasalat

Nøddecroutoner

  • 4 skiver landbrød
  • 4 spsk fast honning
  • 50 g hasselnøddeflager

Fremgangsmåde:

Vend pærer og sharonfrugter med limeskal og -saft og anret dem i et fad sammen med vindruer, dadler og salatblade.

Nøddecroutoner

Læg brødskiverne på en plade med bagepapir og rist dem i ca. 3 min. Vend brødet, smør det med honning og drys med nøddeflager. Rist nøddebrødet færdigt midt i ovnen - til det er gyldent. Skær de ristede brødskiver i lange croutoner.

Skær osten i mindre bidder og server dem sammen med nøddecroutoner og frugtsalat.

Ristning

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 39 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

En god hvidvin på pinot gris-druen vil være skøn til denne salat. Gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til pære