Ost med frugtsalat og nøddecroutoner

Ost med frugtsalat og nøddecroutoner

45 min
De søde frugter og mizunesalat (smager som mild rucola) får syrlighed fra lime. Sammen med croutonerne med nødder er det herligt tilbehør til ost.

Sådan gør du

  • Vend pærer og sharonfrugter med limeskal og -saft og anret dem i et fad sammen med vindruer, dadler og salatblade.
Nøddecroutoner
  • Læg brødskiverne på en plade med bagepapir og rist dem i ca. 3 min. Vend brødet, smør det med honning og drys med nøddeflager. Rist nøddebrødet færdigt midt i ovnen - til det er gyldent. Skær de ristede brødskiver i lange croutoner.
  • Skær osten i mindre bidder og server dem sammen med nøddecroutoner og frugtsalat.
Ristning
  • Ca. 10 min. ved 225°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13640 kJ / 3260 kcal

Næringsindhold pr. 100g

711 kJ / 170 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 13,3 % 5,6 g
Kulhydrat: 50,8 % 21,2 g
Fedt: 35,9 % 6,9 g

Ingredienser

Uskrællede pærer i tynde både, fx conference
3
Sharonfrugter i tynde både
3
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Stenfri, grønne vindruer i hele og halve
200 g
Friske dadler i strimler
125 g
Renset mizunasalat
50 g
Nøddecroutoner
Landbrød
4 skiver
Fast honning
4 spsk
Hasselnøddeflager
50 g
Ost, fx Castello® Danablu 50+ og Tistrup® ML
350 g