Ost med frugtsalat og nøddecroutoner

Ost med frugtsalat og nøddecroutoner

45 min
De søde frugter og mizunesalat (smager som mild rucola) får syrlighed fra lime. Sammen med croutonerne med nødder er det herligt tilbehør til ost.

Sådan gør du

  • Vend pærer og sharonfrugter med limeskal og -saft og anret dem i et fad sammen med vindruer, dadler og salatblade.
Nøddecroutoner
  • Læg brødskiverne på en plade med bagepapir og rist dem i ca. 3 min. Vend brødet, smør det med honning og drys med nøddeflager. Rist nøddebrødet færdigt midt i ovnen - til det er gyldent. Skær de ristede brødskiver i lange croutoner.
  • Skær osten i mindre bidder og server dem sammen med nøddecroutoner og frugtsalat.
Ristning
  • Ca. 10 min. ved 225°.
Energiindhold for hele retten:

14927 kJ / 3568 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 9,6 % 4,4 g
Kulhydrat: 46,3 % 21,2 g
Fedt: 44,1 % 9,3 g

Ingredienser

3 Uskrællede pærer i tynde både, fx conference
3 Sharonfrugter i tynde både
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
200 g Grønne stenfri vindruer i hele og halve
125 g Dadler i strimler
50 g Salatblade, fx mizuna
Nøddecroutoner
4 skiver Landbrød
4 spsk Fast honning
50 g Hasselnøddeflager
350 g Ost, fx blåskimmelost og Tistrup® ML
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk