Abemad

Abemad

30 min
Abemad er en frisk frugtsalat med flødeskum og lidt chokolade på toppen. Det fortaber sig lidt i gemmerne, hvorfor frugtsalat har fået dette "kælenavn", men det tyder på at det stammer fra ugebladet Hjemmet engang i 60'erne. Abemad er en nem, hurtig og dejlig dessert - værdsat af både børn og voksne.

Sådan gør du

Frugtsalat
  • Bland frugtstykkerne i en skål sammen med sukker og stil det tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Pisk fløden til et let skum og bland det sammen med frugterne.
  • Pynt "abemaden" med chokolade og server.
Mere inspiration

Abemad med råcreme er bare guf.

Råcreme
10 min
Råcreme
(14)
Velbekomme!
Variation

Abemaden kan laves med cremefraiche i stedet for flødeskum - eller du kan bruge råcreme i stedet for flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4614 kJ / 1103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

535 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 3,4 % 1,1 g
Kulhydrat: 43,8 % 13,8 g
Fedt: 52,8 % 7,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Frugtsalat
Blå vindruer i halve
100 g
Æble i tern
1
Pære i tern
1
Banan i skiver
1
Appelsin i mindre stykker
1
Rørsukker
1 spsk
1½ dl
Pynt
Grofthakket mørk chokolade
25 g