Abemad
30 min
•
Abemad er en frisk frugtsalat med flødeskum og lidt chokolade på toppen. Det fortaber sig lidt i gemmerne, hvorfor frugtsalat har fået dette "kælenavn", men det tyder på at det stammer fra ugebladet Hjemmet engang i 60'erne. Abemad er en nem, hurtig og dejlig dessert - værdsat af både børn og voksne.
Ingredienser
Frugtsalat
100 g
Stenfri vindruer i halve
|
|
---|---|
1
Æble i tern
|
|
1
Pære i tern
|
|
1
Banan i skiver
|
|
1
Appelsin i mindre stykker
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Pynt
25 g
Grofthakket mørk chokolade
|
---|
Sådan gør du
Frugtsalat
Abemaden kan laves med cremefraiche i stedet for flødeskum - eller du kan bruge råcreme i stedet for flødeskum.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4508 kJ / 1077 kcal
Næringsindhold pr. 100g
523 kJ / 125 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 3,2 % | 1 g |
Kulhydrat: | 45,6 % | 14 g |
Fedt: | 51,2 % | 7,2 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.