Frugtsalat med ingefær og skyr

Frugtsalat med ingefær og skyr

15 min
Let og enkel frugtsalat med få ingredienser, som imponerer både visuelt og smagsmæssigt. Ingefær udgør sammen med appelsinsaft marinaden i frugtsalaten. Hertil serveres en kølig skyrcreme med kakaonibs og appelsinskal. Forbered gerne din frugtsalat nogle timer før servering, så udvikler smagen sig endnu mere.

Sådan gør du

Frugtsalat
  • Riv skallen af den ene appelsin (skal bruges i skyrcremen).
  • Skær skal og hinder af begge appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Skær appelsinfileterne i mindre stykker.
  • Rør appelsinsaften med revet ingefær og vend appelsinstykker, kiwi- og æbletern i.
  • Pynt med blåbær, mandler og citronmelisse.
Skyrcreme
  • Vend vaniljeskyr med kakonibs og appelsinskal (hold lidt tilbage til pynt).
  • Pynt og server skyrcremen kold sammen med frugtsalaten.
Mere inspiration

En anden let dessert med frugt og skyr.

Velbekomme!
Brug en rest

Hvis du har ingefær i overskud kan du lave en portion ingefærshot og opbevare den på køl til en lækker morgenmad.

Variation

Du kan skifte blåbær ud med andre bær eller vindruer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2697 kJ / 645 kcal

Næringsindhold pr. 100g

269 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 21,4 % 3,4 g
Kulhydrat: 50,4 % 8 g
Fedt: 28,2 % 2,1 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Frugtsalat
Usprøjtede appelsiner
2
Revet frisk ingefær
2 tsk
Kiwifrugter i tern
2
Æbler i tern
2
Blåbær
100 g
Grofthakkede mandler
25 g
Citronmelisse
Skyrcreme
2 dl
Kakaonibs
2 spsk
Appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk